Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (235)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zprávy ze světa v sobě umně snoubí westernovou road movie a dobrodružné drama, okořeněné špetkou akce. Příběhově nejde o nijak složitý film - při putování z místa A do místa B dochází ke vzájemnému sebeoťukávání se, které je proložené sérií dobrodružství a zakončené uspokojivým (byť předvídatelným) rozuzlením. I tak jsem se nechal na dvě hodiny unést na mile odvyprávěné storce o bodrém veteránovi a živelné dívce, které svedl dohromady osud. Hanks je zárukou kvalitního výkonu a role "Kapitána" mu opravdu sedla. Mladičká Helena Zengel se rozhodně nenechala zastínit známějším kolegou a podala rovněž přesvědčivý výkon. Jak už bylo řečeno, snímek nepostrádá akci (honička a přestřelka u skal), ani silné až dojemné momenty (Johannin "návrat domů" či "shledání s manželkou"), a vedle toho nabízí překrásné záběry přírodních scenérií, jež jsou umocněny nepřeslechnutelným hudebním doprovodem. P.S. "Abychom mohli jít vpřed, musíme nejprve vzpomínat." ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Natočené to bolo výborne, to sa musí nechať. Problémom bol hlavne Tom Hanks, ktorého filmové postavy už pomaly začínajú nudiť. Vždy ide o ultra altruistického pánka, sršiaceho dobrácky pohľad na všetky strany a blahosklonne čeliaceho aj najmenšiemu zlu. Neochvejného ochrancu slabých, starých, detí, žien a všetkých ublížených. Vždy neohrozene na strane dobra a neobmedzenej lásky. Tomu zodpovedá aj obsahová stránka, ktorá divákovi vlastne nič nepovie. Je to len o Hanksovi a jeho moralizovaní. A samozrejme, všetko vždy vyrieši a stane sa dobráckym polobohom medzi ostatnými, pričom samozrejme ide o skromnosť samu o sebe. Akoby sa nič nestalo, veď to je povinnosťou každého. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nikoliv zásadní či výjimečné, ale rozhodně příjemné, poutavé, chvílemi vyloženě skvělé (návštěva "bizoního" městečka je až mccarthyovsky temná a deziluzivní). Nezvykle umírněný Greengrass v pro něj nezvyklém žánru, koncept a zápletka jsou sázkou na jistotu, ale jestli pro tuhle (anti)westernovou road-movie o sbližování dvou osiřelých lidí existuje cílovka, já do ní nepochybně patřím. Hanks hraje přesně to, co čekáte, ale dělá to (opět) dokonale, a Helena Zengel uhraje většinu svých scén jen prostřednictvím subtilní mimiky a gest. Jejich zásluhou je snadné přilnout nejen k jejich postavám, ale i k filmu samotnému. 70 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Profesionálně natočené, spolehlivě zahrané a............a nic víc. V mnoha případech by to stačilo, ale od tandemu Greengrass-Hanks člověk zkrátka čeká něco výjimečnějšího. Vlastně jediné, co tady vyloženě zaujme, je povolání hlavního hrdiny, který se živí jako zprávař předčítající lidem noviny. A to je trochu málo. Vedle ústředního námětu s bílou dívkou vychovanou u kmene Kiowa tu sice je ještě několik vedlejších motivů, ale ty se nepodařilo příliš využít. Škodí i předvídatelnost, kdy se dá, s trochou nadsázky, vytušit každý další záběr. Dívat se na to samozřejmě dá, ale ten promrhaného potenciálu je silný. 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myslím, že úplná absence hudby by z News of the World udělala zcela jiný film. K westernům se mi holt až na výjimečné případy podobně koncipovaný orchestrální soundtrack nehodí, nemůžu si pomoci. Jinak to nebylo špatné, ale jak již psáno výše, postrádal jsem citelnější naléhavost, která většinou bývá se žánrem neodmyslitelně spjata. [Netflix] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • V knize je Johanna (Helena Zengel) o dva roky mladší, do zajetí Kiowů však také padne v šesti letech. Stráví v něm tak na rozdíl od filmu ne 6, ale pouze 4 roky. (Jirka_Šč)
  • Helena Zengel (Johanna) dabovala samu sebe v italské, německé, španělské a francouzské jazykové verzi. Konkrétně místa, kde hovoří anglicky. (Jirka_Šč)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno