Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

klerik 

všechny recenze uživatele

O poznanie béčkovejšie, s kopou scenáristických hlúpostí (napr. jedna postava ešte ani nevie, že Laurie sa stratila a už navrhuje, aby ju hľadali). Myers je však stále pôsobivý a film má atmosféru. Osobne mi vadilo, že Michael menil pričasto zbrane a jeho pobehovanie so skalpelom bolo na pokraji úsmevnosti. Keby som mal povedať prečo konkrétne je táto vyvražďovačka pozerateľná, vlastne ani neviem. Ale na mňa fungovala... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého jsem si pamatoval jedinou scénu: nabodnutou zdravotní sestru, která rozkošně zaklepala nožkama ve vzduchu, a záběr na padající střevíce... A jistě, většina filmu se odehrává v nemocnici. Nemocnice je sama o sobě děsivá, což když se v ní navíc potuluje vraždící psychopat, kterého nejde zabít. Musím říci, že i po letech má film své kouzlo. Výborná Carpenterova hudba se za tu dobu stala klasikou, Curtisová je ukázkově vyděšená (jen kvůli průměrnému dabingu jsem přišel o její skvostný ječák) a Pleasence jde tvrdě po svém pacientovi. Jeden by myslel, že když do něj vystřílí šest ran a nic, tak to vzdá a vrátí se domů... Druhá nejlepší scéna je odkrvená doktorka (nějak jsem si vzpomněl na Argenta a italskou školu). Větve se zlověstně kymácejí ve větrné noci, světýlka v dýních se neklidně míhají a ulicemi chodí.....Miky... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V jedenaosmdesátém měl Carpenter plné ruce práce s Útěkem z New Yorku, takže štafetu rozjeté série společně se svým scénářem předal Ricku Rosenthalovi. Ten si sice jako debutant občas musí pomoci inspirací u svého učitele (hra světel a stínů, použití hudby, 1st person view), ale co do napínavosti se s ním může směle měřit. Co na tom, že se zde vtírají nepříjemné myšlenky ohledně příliš prázdné nemocnice či Michaelově výdrži. Koho při postávání u novorozenců či horké koupeli nemrazí, ten je těžkým sucharem. 4 a ½. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Super pokračovanie, má to švih, dozvedáme sa niečo viac o zabijákovi, prečo vlastne Michael chce zabiť Laurie. Naviac netušil som, že Cameron sa pri Terminátorovi (1984) celkom slušne inšpiroval Halloweenom 2 v scénke kde Michael Myers vychádza horiaci z plameňov, záber na Laurie, Michael padá na kolená, záber na horiacu roztápajúcu sa masku... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce jsem nepohrdl ani druhým dílem a dobře jsem udělal. Děj prakticky navazuje na konec prvního dílu a následné se přesouvá do nemocnice, kde si Michael Myers zřídil ordinační hodiny. Jo zabíjí se a prakticky nic jiného se neřeší, myslím že tam byli dobré náznáky něčeho víc než jen zabijačky (ségra, Majku ), nebylo to až tak vypšnedlené jako první díl, ale že bych se nudil to ani omylem a navíc v kontextu s jednou místní scénou vyznívá i název českého filmu Skalpel, prosím trošku do jiný roviny. V každým případě s Majkem zatím nemám důvod končit, jdu na třetí :) ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Jedná se o jediný díl, který se odehrává ráno 1. listopadu, ostatní končí během halloweenské noci 31. října. (Takeshi666)
  • Podle původního scénáře se měl děj Halloweenu II odehrávat ve výškové budově. (Chatterer)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama