Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (182)

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je zpět a myslím že to začíná skvěle(ne perfektně, ale skvěle). Rod Draka zatím používá to nejlepší co bylo na původním seriálu(politika, intriky, vztahy v rodině, charakterově šedé postavy) a všechno to zabaluje do opět skvělého vizuálu a epické hudby Djawadiho. Jediné co bych vytknul a v čem souhlasím s Nevkou je postava Deamona. Ačkoliv je Matt Smith v roli Deamona Targaryena skvělý a správně odporný jeho linka mi přišla až moc rychlá a přál bych jí o něco větší péči a pomalejší tempo. To samé bych si i přál u linky těhotné královny a jejího syna. I tak mám obrovskou radost a doufám že časem tenhe seriál neskončí stejně jako jeho předchůdce. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Nachádzame sa 200 rokov pred narodením Denerys - matky drakov a pozeráme sa na osudy jej predkov. Konkrétne kráľa Viserysa, jeho brata Deamona a malej Rhaenyri, ktorá je predurčená k veľkým veciam na kráľovskom dvore. Kráľovná umiera a kráľ je bez dediča a tu začína boj o moc. Začína Game of Thrones. Prevedenie: A cenu za najhorší kasting získava rodina Targeryen a ich odporné ksychty a nasilu naperoxidované vlasy. No vážne videli ste niekoho menej sympatického ako je Deamon? Proste hnus. Potešil rytiersky turnaj a nechutný pôrod. Trocha mi tam absentoval rod Starkov ale asi na nich ešte príde rada. 95% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak 172 let před “blížící se zimou”… celkem solidní volnost nad Trůny zaručena. Epizoda jako taková se hodně snaží jak nastínit situaci (hodně se mluví), tak nenudit (turnaj, čistka Zlatých plášťů). Dál se (překvapivě) hodně snaží držet laťku i zvolenou hladinou přístupnosti. Za sebe nesu zle smrt královny. V Trying je skvělá a byla jediná solidní volba castingu :(. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem hodně mile překvapen. Do nového světa jsem vklouzl jako po másle a hodně rychle jsem se sžil s novými postavami, které mě začaly okamžitě zajímat. Musím říci, že při začátku GoT jsem byl celou první řadu zmatený, tady jsem se chytil hned. Je to lépe vypravěčsky zvládnuté, chytlavé a stále se s celým světem nakládá důkladně a s péčí. Je to jako pocit, kdybych z toho světa nikdy neodešel. Skvělý pilot a už se těším, jak to bude pokračovat dál. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť len rozjazdová snáď. S veľkou dávkou nostalgie. A nepochopením, prečo do hlavne roly obsadili takú opachu. Ako na ostrovoch už nevedeli nič nájsť, tak pošli až do Austrálie, ale toto je fakt ako keby s klokanom zrazené. Mne dlhé konverzačky bez akcie nevadili ani predtým. Len problém je, že už prvá časť GoT priniesla veľký koniec. Tu to neprišlo. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)
  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)
  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)

Reklama

Reklama