Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

tyna97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaká trůnohry jsem neviděla a ani neuvidím, tudíž budu hodnotit jako samostatný seriál, ve kterém zatím vůbec nevím, oč jde. Tato první epizoda, jakožto můj úvod do nějakého světa draků a blondýnů, se mi zdál poněkud nechutným a ne tak zajímavým a chytlavým. Nicméně, dám tomu ještě šanci, ikdyž se nedovedu představit víc strávených hodin v obležení krve a nahotin. ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je zpět a myslím že to začíná skvěle(ne perfektně, ale skvěle). Rod Draka zatím používá to nejlepší co bylo na původním seriálu(politika, intriky, vztahy v rodině, charakterově šedé postavy) a všechno to zabaluje do opět skvělého vizuálu a epické hudby Djawadiho. Jediné co bych vytknul a v čem souhlasím s Nevkou je postava Deamona. Ačkoliv je Matt Smith v roli Deamona Targaryena skvělý a správně odporný jeho linka mi přišla až moc rychlá a přál bych jí o něco větší péči a pomalejší tempo. To samé bych si i přál u linky těhotné královny a jejího syna. I tak mám obrovskou radost a doufám že časem tenhe seriál neskončí stejně jako jeho předchůdce. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď začíname kvalitne podávaným rozprávaním. Bohužiaľ ho kazia nezaujímaví herci a dokonca černoch ako člen rodiny Targaryenovcov. Táto rasová vyváženosť je slabosťou dnešných umiernených tvorcov, ktorí vyznávajú cancel culture a pritom sa tvária ako tí najtolerantnejší. Počujeme modifikovanú melódiu GoT a necháme sa unášať letom nad mestom na jednom z desiatich drakov. Hlavnými postavami sú kráľova sebavedomá mladá dcéra a jej na trón si nárokujúci strýko, ktorý svojmu bratovi, kráľovi, robí vrásky vzatím spravodlivosti do vlastných rúk pri trestaní zločincov hlavného mesta pred turnajom, kde podlo skopne koňa syna pravej ruky svojho brata, ktorý s ním nesúhlasil. Je to podstatná záporná postava na vytváranie konfliktov a napätia. Kráľ verí na základe sna na mužského potomka, no pri musí zaplatiť veľkú daň. Čudoval som sa, koľko brutality bolo na turnaji, niekedy to vyzeralo ako boj gladiátorov a nie šľachty. Kráľovi radcovia spoľahlivo intrigujú, každý podľa svojich schopností a je sa na čo tešiť v ďalších epizódach. ()

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se všichni dočkali a tentokrát začínáme pěkně ostře. Přesně ve stylu Hry o trůny, jíž krutost a explicitnost jakoby už připomínaly takový osobní rukopis, díky kterému je ihned všem jasné, jakým směrem bude seriál spět. Což bylo tedy velmi povzbudivé, obzvlášť po onom neblahém zakončení Hry o trůny s poslední sérií rozmasakrovanou asi stejně tak jako na dnešním turnaji hlavy ctěných pánů odnášených z kolbiště Králova přístaviště. Seriál má obrovský potenciál a pěvně věřím, že se chybám svého předchůdce vyvaruje. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle dobře jsem se u seriálu nebavil už pár let. Je to krvavý, krutý, bezohledný; stejně jako sám život. V malé radě všichni top, Rhaenyra a Dračí rytíř...co k nim dodat a nic nevyspolerovat? Jakožto člověk, co přečetl Oheň a krev dvakrát, ti můžu slíbit, že pokud se investuješ, budeš bohatě odměněn. Corlys Velaryon je možná černej (poserte se z toho všichni, fakt jak děcka), ale herec je super, nemám s ním problém. Jsem totálně nadržený na další díly. btw. král Viserys I. byl poslední frajer, který osedlal Baleriona Černého děsa. Byl už hodně přestárlý (myslím draka) a když umřel, Viserys už nikdy na žádného draka nevlezl. Škoda, že zase vidíme jenom jeho lebku. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Reklama

Reklama