Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daemon navštíví svou ženu v Údolí. Viserys a Rhaenyra uzavírají dohody s Velaryony. Alicent se snaží odhalit pravdu o princezně. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (81)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charakteristika některých postav potvrzena, u jiných pak odhalena jejich skutečná povaha a záměry. Daemon je i nadále hajzl sledující své potřeby a má jasný cíl. Laškování s princeznou napovědělo dostatečně. Královna je i nadále čubka, které už nestačí, že pletichařila za zády krále. jistě bude chtít více. Z ochránce Cristona se stala žárlivá uražená svině....zatím tedy asi povahově nejhorší postava. Vizualizace o stupeň povýšila, za pochvalu však stojí především ta všudypřítomná temnota, posílená ještě deštěm, evokující chmurný dávnověk. Atmosféra na hostině by se dala krájet - tolik přetvářky, zloby, závisti a podlosti na jednom místě se jen tak nevidí... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polka je za nami a rozhodne je vymakaná. Rhaenyra si berie Velaryona ale on radšej párky, no Rhaenyra to tuší a tak sa dohodnú, že každý bude užívať tú svoju párku. Svadobná hostina príjemná a k záveru sa to zvrtne na klasickú krčmovú nedeľu kdesi na východze. A myslím, že v tejto epizóde  bol jedinou šťastnou osobou ten patkáň na konci. ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač se tvůrci podle mého stále drží dost na uzdě, tak musím pochválit kvality této epizody. A to především dramatičnost, výstava výpravy a jejího postupného krájení atmosféry. Největší problém zatím vidím v postavách, protože snad až na Viseryse nemůžu nikoho odhadnout a přečíst jeho vlastní cíle. Možná je to kouzlo charakterů, které později zpětně docením. Jelikož tohle království je k sobě absolutně chladné, odměřené a samotářské, ostatně jako i ty reálné, tak vybudování si vztahu k příběhu je opravdu pomalejší. Doufám, že se to začne lámat k lepšímu v druhé polovině série, kde nás čeká opět časový skok a tentokrát už jen reálné problémy sedmi království a přiblížení se k pověstné události tance draků. Tohle byla podle mého předpříprava a těžko to hodnotit tak brzo. Hlavní herečky pro Rhaenyru a Alicent mi budou každopádně chybět. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj páté epizody nepřišel s ničím převratným, přesto jsem měl pocit, že patřil k tomu lepšímu, s čím zatím tvůrci v první sezóně přišli. Konečně jsem měl dojem, že se v zákulisí sňatkové politiky začalo alespoň minimálně intrikovat, navíc jsem k mému vlastnímu překvapení dostal dávku mého oblíbeného humoru (nebo spíš podnět k mému oblíbenému humoru), kterou jsem rozhodně nečekal. Budoucí manžel si to od sudiček pěkně vyžral; černý, stříbrovlasý, gay a ještě ho najdeš všude tam, kde je krásně měkoučko- to se zase jednou Sedm vyřádilo:-) Očekávám, že ten homofobní výbuch vyvolá v Náplavomarce nějaký ten Pride Parade. Ty české místopisné názvy jsou mimochodem dost děsné. / Poučení: Co by to bylo za oslavu bez rvačky? ()

Mukade odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To zabitie manželky bolo smiešne natočené, čo vyplašil koňa či čo, wtf ! ..................... What tttttthe fucking fuck, práve som tesne po dosledovaní tej "udalosti" na svatbe. Aj v tomto seriáli niekomu nečakane ultra preplo (ako Daenerys), lol. ................ Znižujem na "odpad" pretože ten chuj ostal nepotrestaný. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)
  • Rhaenys Targaryen (Eve Best) létá od svých třinácti let na drakovi jménem Meleys. (Veskoslav)

Reklama

Reklama