Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (84)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě třetiny epizody, se hlavně mluví...a přesto je to skvostná podívaná. Zúročuje se dosavadní budování třecích ploch mezi postavami. Ostatně, kde jinde se šťourat v hnisajících ranách, než na pohřbu, kde se všichni sejdou pod jednou střechou. Mělo to parádní vnitřní pnutí i gradaci ve správných chvílích. Tohle není jen o scénáři, nebo předloze, ale hlavně o režii. Sapochnik má pro načasování velký cit a je sázka na jistotu. Pořád nejsem urvaný z toho, že je Rod draka spíš historická telenovela, ale uznávám, že v případě této epizody, tvůrci zabodovali. Škoda toho překotného závěru. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina řady zatím trochu zaostává za tou první, ale subjektivně mám vždycky problém s většími časovými posuny a přeobsazováním (u Rhaenyry považuji recast za ten "nepovedenější" oproti Alicent). Kdyby se ale v duchu posledních 15ti minut nesl celý díl, dal bych klidně poprvé Rodu Draka plný počet. Příslib věcí budoucích je velký a největší problém pro mě bude, že tu vlastně nemám komu "fandit", ale jako rozšíření loru zatím HotD beru všemi deseti. ()

Reklama

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je síce pravda, že siedmy diel začal tak, ako skončil ten predchádzajúci a teda pokračovaním vzťahovej drámy. V polovici epizódy sa ale stalo niečo zaujímavé a zrazu, po jednej naoko nevinnej ale dôležitej scéne s drakom, sa vyžarovanie emócií celého osadenstva hercov akoby naštartovalo a ja som dostala zas ten pocit spokojnosti po zhliadnutí dobre odvedenej práce filmárov. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

ked som sa uz stracal v neprehladnej spleti jednotlivych charakterov a zacinal trpiet abstakom zo silnych dramatickych momentov, prisiel tento diel. ka-bum! vyborne natocene (aj napriek uvodnej tme) i nacasovane a dokonale vykulminovane. odrazu daval dej mojmu starnucemu mozgu zmysel, postavy sa striasli nevyraznosti a divak si mohol pricuchnut grrrr-martinovskej autorskej genialite. tymto dielom si ma serial realne ziskal. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Tak po ukecaných 4 dílech, které se odehrávaly všechny na jednom nádvoří a v třech komnatách se konečně děj někam posouvá. Řekl bych, že je ale docela pozdě. Celý díl se opět jen kecá a i když se zde už pořádně rozjíždí tahání za politické nitky, tak mám pocit, že všechno tohle už jsme viděli v jiných seriálech uděláno lépe. Epizoda jako taková vyznívá velmi slušně. Ale objektivně jen díky pěkně natočenému konci. Prvních 40 minut je poměrně nudných. Snad se zbytek série tímto dílem nastartuje a začne konečně opravdový Tanec Draků. (na základě knižní předlohy se hlásím k Zeleným) ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama