Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra truchlí nad tragickou ztrátou a snaží se udržet říši pohromadě. Daemon se připravuje na válku. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by to byl řekl, že místo tance draků, tvůrci uklohní spíš labutí jezero. Neustále se jen hrozí, žádná postava nemá koule, dokonce i Daemon byl domestifikován. Nikdo nekompromisní, žádná sviňa, která se toho nebojí. I ta závěrečná smrt, byla podaná jako chovatelské selhání. Takže to působí jako scénáristická berlička, aby Rhaenyra ztratila zábrany. Pasáži s porodem nerozumím, mělo to být něco jako...koukejte, jak je princezna drsná?  Nemůžu si pomoct, ale nepůsobí to na mě jako sofistikovaný příběh. Charakteristika jednotlivých postav je mizerně načrtnutá. Sledujeme je jen skrze to, co říkají, ale zkuste si vzpomenout na GoT. Každá postava měla povahové rysy, pro ni typické. To tady není. A to jsme na konci první řady. Nebýt draků, na které se dobře dívá a jednookého Legolase, který je jediná cool postava, klidně bych dal o hvězdu míň. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prva polovica epizody je dost silne depresivna a ukazuje silu a volu princezny Rhaeyry. Nahodny "darcek" od bieleho plasta - koruna a prezivsi necakany spojenec vsak spusti adekvatnu reakciu na zradu pri korunovacii. A zaver je nadhernou vzdusnou sceneriou. Osobne sa mi vsak najviac pacila podzemna scena spievajuceho Daemon-a v dracej sluji a odpoved jeho ohniveho obyvatela. Druha seria nam zrejme ponukne velkolepe sceny a velmi sa na to tesim. 85% ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historicky asi první seriál, kdy jsem dal všem epizodám plný počet. A tentokrát to nejde jinak, i když jsem byl malinko na vážkách. Minulá epizoda dost nastolila atmosféru a tady to vidíme "jen" z druhé strany. Závěr vše ale pěkně vynahradil, i když už při vyslání synů jsem tak nějak tušil, že jedna cesta nedopadne dobře. A válka může začít. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych napsat perfektní finále, ale jaképak finále, když se jedná jen o zakončení série. Proto jistě nebylo na místě očekávat velkolepost, která by byla jak pěst na oko. A přesto jistou velikost závěr má. Na počátku intriky, jak už je u těchto příběhů žádoucí, pak princeznina osobní tragédie a nakonec draci. A protože mám stále na paměti, že se jedná o pouhý TV seriál, pak drakům tleskám. Nu a s tím posledním činem se z černé královny stala skutečná Černá královna. Jen jsem celou dobu čekal, že Daemon se někde vynoří...tak příště. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál servíroval po devět epizod zoufale nudný a zmatený scénář (s výjimkou jedné epizody). Dalo se tedy čekat, že ani ve finále (tedy epizodě kam to celé směřuje) se 80% stopáže nic neděje. Evidentně je scénář natolik nabubřelý, že nemá pocit, že by měl cokoliv uzavírat a rovnou kalkuluje s další řadou (a spoustou peněz). Jedna hvězdička za leteckou exhibici posledních pár minut epizody (která kdyby proběhla na začátku, alespoň by se něco dělo). Zbytek je tradiční odpad. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama