Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (více)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 18 h 11 min (Minutáž: 51–69 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele GameOfThrows k tomuto seriálu (3)

Rod Draka (2022) 

Po konci GoT jsem dlouho jen nevěřícně přemítal jestli je možný takhle něco posrat, pak jsem viděl Prsteny moci a utvrdil jsem se v tom, že to rozhodně možné je a že jsem jen přehnaně kritický na novou tvorbu. Takže jsem byl dost skeptický k tomuhle prequelu. Osobně bych raději variantu prequelu o vzniku zdi, dětí lesa, nanukovejch chodců a mágů, než drama o disfunkční albínský rodině skákající mezi výchovou dívek v západozemí a jejich dědou, kterej se to snaží tmelit ale nakonec se mu to rozpadá pod rukama (nebo i s rukama, očima..). Začátek se strašně vlekl za účelem vykreslení postav, nastínění děje, vztahů a demonstraci draků. Naštěstí přišly pak skoky v čase a obměna hereckýho obsazení, kterou musím kladně ocenit, že to byl krok správným směrem a dobrý akcelerátor děje. Další skok v čase dal zase vyniknout léčitelský úrovni v personálu Krále, protože takhle dlouho umírat se jen tak nevidí ani dnes (skoro tedy.. výjimka potvrzuje pravidlo). Každopádně finále série, kde se projevila barevnost postav, teď tedy spíš myslím charakterovou pestrost a různorodost než pigment... tak zajímavě otevírá dveře pro 2. řadu. ()

Syn za syna (2024) (S02E01) 

Docela jsme se na to těšili, je to po vizuální stránce pěkná podívaná, kostýmy a hudba jsou taky dobrý... ale ten scénář ? to je tragédie.. kdo vymyslel tu zápletku s 2 pytlíkama zlata hned u první brány přístaviště ? to je neskutečně odfláknutý... to pak může bejt všechno super ale celej dojem zničí tak do očí bijící stupidita. Gratuluju. Zase jsou správný lidi na správných místech koukám.. ()

Rhaenyra krutá (2024) (S02E02) 

Tohle byl přesně díl který je dle mého definicí pojmu - nemastný neslaný. Neurazí ale ani nenadchne. Věrohodně zahrané klíčové dramatické úseky táhnou kupodivu víc než akční scény kterých tu věru moc není, ale hlavně proto, že je prostě podle mého slabší scénář. Slabší ve smyslu prostoduchý. Prostě s takovým ansámblem scénáristů, rozpočtem.. člověk čeká prostě důmyslnější pletichy, intriky akce i reakce. Je to škoda, protože potenciál to má stále ještě obrovský, tak snad to nepohřbí alá Benioff & D.B. Weiss. ()

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama