Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš hysterické. Čo je horšie, ani herecké výkony ma moc nepresvedčili. Tiež dosť dlhý čas v prvej polovici sa venuje v podstate ničomu čoho výsledkom bola len nuda. A čo je škoda, mordy nestáli za nič, žiadna kreativita a hlavne žiadna kamera. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tahle série mě jako fandu adventur zatím velice baví. Moc nechápu ty, co kritizují když se jim líbila jednička, protože je to v podstatě totéž. Jsou tu sice slabší postavy, ale oproti prvnímu dílu všichni vědí o co jde a odpadá zbytečné seznamování. Místnosti jsou čtyři a minimálně dvě z nich naprosto fantastické (banka, noirová ulička), ale i ty ostatní mají perfektní spád, hádanky a brutální pasti. Navíc se tentokrát podíváme zase o kousek dál na to, kdo za vším stojí, čemuž pomůže pro mě i celkem překvapivá pointa. Jediné co se dá vytknout je absence gore, zvlášť u jedné smrti to dost zamrzelo, to mohla být parádní nechuťárna (SPOILER déšť), ale jinak spokojenost a 4*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl lépe naladěn než u jedničky, tentokrát jsem o něco spokojenější. Samozřejmě základní motiv zůstává, a tak je film nejen podobný předchozímu, ale i všem těm Kostkám a Saw, s čímž se asi moc dělat nedá. Tentokrát se Zoey snaží najít ty, co za vražednou hrou stojí. A nemusí hledat dlouho, jelikož si ji najdou sami. Také se nakonec vysvětlí, proč tolik hráčů vyhrálo ve svých hrách a setkalo se znovu. Napětí v jednotlivých místnostech nechybí, vše je hnáno až na hranu. Sice jsem tak trochu čekal, že dojde na rozřezání lasery v přímém přenosu či rozleptání kyselinou v detailu, ale nechť. Gore se tedy opět nekoná, tudíž kdo si bez něj neumí film představit, asi by jej měl raději vynechat. Mně to tentokrát nevadilo. Vražedný vagon či tekuté písky pobavily. K trojce je očividně našlápnuto, což bude nejspíš záviset jen na výdělcích. Rychlá oddechovka, kde se místo mluvení hlavně běhá. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si zopákl podařenou jedničku, abych se správně naladil na pokračování a abych mohl srovnávat hezky začerstva. No a myslím, že tvůrci laťku záživnosti, nápaditosti a vizuální pohlednosti opět udrželi vysoko. Sice mi občas trochu vadilo to hysterické řvaní a všelijaké pobíhání a blikání, děj byl místy tak rychlý, že působil chaoticky a zápletka je ještě krkolomější než minule, ale přesto mě to hodně bavilo, mám pro podobná fantastická béčka zkrátka slabost. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako spomína Arsenal83 v tomto žánri nič lepšie nie je, stále je to však lepší priemer s lepšími aj horšími pasážami. Asi najlepšou bola miestnosť na pláži s tekutým pieskom a najviac uškodila ulica s taxíkmi. Jednak, nečakane, hru zvládli v rámci politickej korektniosti mladé sebavedomé klitorisáčky k mužom v pomere 3-0,(pochopiteľne neprežil to kňaz, nečakane katolícky) a dážď z kyseliny nijako nepoškodil reťaz (ani náznakom)...Do kina sme na film nakoniec nešli a môžem opäť konštatovať že zase tak strane to nevadí, aj keď v sále by to možno bolo aj za slabšie 4*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)

Reklama

Reklama