Reklama

Reklama

Ripley

(seriál)
  • USA Ripley
Trailer 1
USA, 2024, 7 h 30 min (Minutáž: 45–76 min)

Tvůrci:

Steven Zaillian

Režie:

Steven Zaillian

Předloha:

Patricia Highsmith (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Kamera:

Robert Elswit

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Andrew Scott, Dakota Fanning, Johnny Flynn, Pasquale Esposito, Eliot Sumner, Vittorio Viviani, Bokeem Woodbine, Kenneth Lonergan, Bruno Crucitti (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý podvodník vyrazí do Itálie splnit zvláštní úkol a nahlédne přitom do světa mocných a bohatých. Život, o kterém snil, tak má na dosah. Stačí se k němu jenom prolhat. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ripley (rozumej Zaillian a Elswit) sa snaží/ia známej látke dodať úplne nový šat, čo je asi jediná cesta, ako naraz osloviť fanúšikov filmov, predlôh aj nových divákov. Máme tu dielo ako stvorené v dobe, kedy sa príbeh odohráva a akoby si chcel Fellini vyskúšať menej rozšafnú a viac pri zemi držiacu sa artovku. Nie nadarmo sa jeden diel volá Sladký život. Milovníci čiernobielych videoklipov a filmov Antona Corbijna si tiež prídu na svoje. Znie to príliš snobsky? Samozrejme a treba dodať, že vďaka Bohu za to. Ostávajú aj dokorán otvorené dvere pre druhú sériu, čo ale neznamená, že sa tá prvá neuzavrela uspokojivým koncom. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Vražda a samotné odpratanie buddyho Freddieho Milesa, trvalo cca 15 minút (nepreháňam) počas ktorých stihnete doma porobiť nad rámec úloh. Je to tak dlhé, že cestu z miesta činu až po lokalitu „zochabenia umrlca“ absolvujete celkom 4x a stále sa opakujú tie isté zábery. Áno, bolo to zámerné, no pre mňa ako diváka nefunkčné. A tak to ide časť po časti. Pes jitrničku sežral.... druh tejto konkrétnej filmovej tenzie mi skutočne nereže. Nejnepríjemnejší z toho celého bol samotný hlavný hrdina (nemusím ho celkovo ako herca), nesympatický s pohľadom tak nevábnym, že som  na konci mala pocit, že mi je nevoľno z urieknutia. Mrzí ma, že napokon dávam len 3* nakoľko očakávania som mala vážne veľké a cez vysoké hodnotenia ostatných, idem proti silnému prúdu. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatím seriálový peak roku 24.. Obrazově je to vymazlené tak, že každý záběr je jak fotka H.C. Bressona (a ta Leica na tohle řekl bych odkazuje) kdy černo-bílá je fakt hluboce černo-bílá s téměř až taktilní strukturou (na to je fakt radost koukat). Obsahově je to metronomicky přesné. Drží to náladu a těžiště knihy.. jak v přesných charakterech, tak v jemném vtipu a té neuchopitelnosti s jakou Ripley tancuje na minovém poli vlastních lží.. Je to plné drobných detailů a režijních nápadů které diváka vtáhnou do každé (!) scény. Jednotlivé peripetie knihy si už přesně nepamatuju, ale mám pocit, že poslední cca třetinu už Zaillian adaptuje knihu hodně volně (a stále kvalitně) a snad i chystá půdu pro pokračování... Drobnou výtku bych měl snad jen k finále, které (SPOILER) z Toma udělalo trošku většího masterminda než ve skutečnosti je (nebo by měl být). ()

gumolit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patricia Highsmith napísala 5 románov o Tom Ripley. Dá sa povedať inteligentnému zlodejovi, podvodníkovi a  vrahovi , ktorý musel zabíjať len z nutnosti a nie veľmi rád. Priznám sa čítal som prvé tri diely a čo si spomínam boli presne také temné, pomalé a veľmi ťažko sa mi dostávali do hlavy no zostali tam. Filmové spracovania boli zatiaľ 4 (najlepší podľa mňa bol ten prvý s Alain Delonom aj keď záver samotná spisovateľka odsúdila). Momentálne vyšiel seríál z ktorého mám dobrý pocit už len preto že presne preniesol atmosféru kníh a Andrew Scott ako Tom Ripley je zo všetkých jeho stvárnení zatiaľ najlepší. Artové chladné spracovanie seriálu a k tomu hnusný, chladný Andrew. Nevadilo mi že niektoré mužské postavy hrali ženy , to už je u Netflixu asi normálna vec.  Čiernobiely obraz tomu dodáva šmrnc a kamera pribúda na bodoch. Nie je to seriál pre každého to ani omylom , pre filmových fajnšmekrov jednoznačne áno. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

I přes pomalý rozjezd mě tahle minisérie dokázala naprosto dostat, vtáhnout a rozložit na tisíce kousků. Andrew Scott zas a znovu dokazuje, že je jedním z nejtalentovanějších herců současnosti a je opravdu radost vidět ho v čím dál více projektech. Napínavé, plíživé, černobílost jen dodává na tísnivé atmosféře a k tomu všemu nádherné prostředí Itálie. Co víc si přát. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (3)

  • John Malkovich si zde zahrál malou roli padělatele dokladů Reevese Minota. Jedná se o odkaz na film Ripleyho hra (2002), kde Malkovich ztvárnil právě Toma Ripleyho. (Kubeska)

Reklama

Reklama