Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bojové Vozidlo Pěchoty rozjíždí napadrť ostatky svých partnerských omylů. Někde od scény s oplzlým hasičem jsem nabyl dojmu, že pomoc potřebují především tvůrci této trapňoučké taškařice, protože buď jim někdo ošklivě ublížil, a nebo trpí bludy, že by mohli vytvořit něco zábavného, co není úplně na hlavu. Poslední scéna měla končit tak, že terapeut Kohák skočí pod autobus. Já bych ho pochopil.. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy podváděných žen něco na úrovni Bakalářských příběhů a následně jejich společná pomsta jejich mužům.  Jedna z mnoha českých komediálních vztahovek plná hloupých klišé v suchopádném balení s vizuálem Ordinace v Růžové zahradě. Dušan Rapoš s Vejmělkovou sice nezopakovali Fontánu pro Zuzanu, ale i přes tu bídu dám dvě hvězdy za herecké výkony mužského tria. Tomu říkám komediální herectví, což je překvapivé v kousku, který vlastně až tak moc vtipný krom dvou tří momentů nebyl. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na nový film Dušana Rapoše jsem byla zvědavá. Například, jestli to bude ta česko-slovenská tradiční romkom odehrávající se kdesi ve vysněném světě jak z katalogu, jestli bude scénář jen špatným převodem už tak dost špatného románu atd. Ale výsledek je mnohem lepší, než by se kdokoli nadál. Jedná se čistě o český příběh s českými herci zasazený do pražského prostředí - tím jsou vyloučené problémy vážící se k dabingu mezinárodního obsazení a nejsou tu žádné nerealistické lokace. Scénář si pro sebe napsala zkušená manželská dvojice Rapoš - Vejmělková, přičemž oba jsou filmoví veteráni už od 80. let a oba měli dostatek času vnímat vývoj žánru v posledních letech. Product placement tu nijak nebije do očí, pokud už musí být, je funkčně zasazen do děje. Nic nechybí, nic nepřebývá, vše do sebe zapadá. Nejsou tu tradiční nešvary zbytečných dialogů, nadbytečných scén, dokonce se tu vtipně pracuje s hudbou a humorné situace jsou jednoduše zobrazené, ale už nejsou polopaticky dovysvětlené. Jediným mínusem je cameo a velmi slabá píseň Heleny Vondráčkové. Pokud by Rapoš svou Ženskou pomstu uvedl už před deseti lety, mohli jsme si všichni ušetřit čas a nervy nad mnohem horšími žánrovými pokusy a nemuselo se tolik kýčařit. Takto zvedá laťku tam, kde už by tomu nikdo nevěřil a ještě za odměnu vrací do povědomí širší veřejnosti svou krásnou ženu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asi mé hodnocení není úplně férové, když jsem při sledování na pár desítek minut usnul……na druhou stranu si myslím, že by se během mé nepřítomnosti událo něco zásadního. Tady se snad nedá napsat nic jiného, než prosté „Dušan Rapoš“. To je opravdu zvláštní případ. Sto let nenatočil nic pořádného (ba naopak) a točí a točí a točí a točí a točí……a bojím se, že bude točit i nadále. ()

Spiker01 odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečné zlo, tady se nepovedlo vůbec nic a bude se to líbit asi jen ženám v určitém věku. Absolutně se nedokážu vcítit do herců, kteří se snad museli stydět, co hrajou a když Jana Paulová říkala, že roli přijala i kvůli scénáři a režisérovi, tak fakt nevím. Na druhou stranu je tu celkem výškrabek nezajímavých českých herců z pitomých dlouhotrvajících seriálů, takže to jen dotváří výsledný hrůzně obludný dojem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná scéna se měla odehrávat u moře. Mělo se točit buď v Turecku nebo v Egyptě. Ale kvůli zákazu cestování se štáb neplánovaně musel přesunout do Čeladné v Beskydech. (SONY_)
  • Režisér filmu a spoluautor scénáře Dušan Rapoš uvedl: „Bylo to fajn. Celý štáb v čele s mými skvělými kamarády, producentem Petrem Šiškou a kameramanem Davidem Ployharem, odvedl profesionální práci a do filmu o ženské solidaritě dal i něco navíc. Své srdce, talent a trpělivost. Také jsem měl tu čest dělat Ženskou pomstu s výbornými herci, které to bavilo. Na place panovala pohoda a já bych rád, aby se tato pohoda přenesla taky do filmu a potěšila diváky. A to nejen ženy.“ (SONY_)

Reklama

Reklama