Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (571)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to strašná škoda, protože to mělo obrovský potenciál. Jenže tvůrci se bojí v dnešní politicky/barevně/pohlavně korektní době vybočit a je to na tom hodně znát. Adam by byl perfektní hrdina, když seká jednoho za druhým své nepřátele, jenže neuvidíme ani kapku krve... Co považuju za nejhorší vadu, je zapojení trapné feministky a jejího syna do takzvaného Adamova přerodu. To byla tak nepříjemná a tupá dvojka, že vůbec nechápu, že to nikdo neviděl. Vždyť přece stačilo Adamovu kryptu otevřít omylem při vykopávkách, nebo i úmyslně, Adam by je všechny rozdrtil na prach. Pak by se vydal do světa a kdo by se mu postavil do cesty, toho by sejmul. Do toho by se zamotal ten pseudo doktor Strange, pseudo Antman, pseudo Storm a pseudo Falcon a mohli se řezat i s teroristy do aleluja, u toho mohlo třeba zařvat nějaké menší město, aby bylo vidět, že Adam je fakt zlej... Během té řežby by náhodou uviděl kluka, který by vypadal jako jeho mrtvý syn a zachránil by ho a unesl... A přerod může začít... (Sice klišé, ale natočit to svižně a brutálně, mělo by to úspěch.) Jenže tady je to takové divné. Všichni Adamovi říkají, jak je zlý, i on to říká, a přitom vlastně dělá pořád jen dobré skutky... Samozřejmě si nebere servítky s tím, jestli zabije vola, který na něj útočí, ale to není nic zvláštního. Tedy ve všech rozumných časech, až na naši hypertupou dobu. Jenže neudělá nic doopravdy špatného.  V rámci zbytku postav, nejvíc prostoru dostala matka a syn, ale jsou tak otravní, že si k nim divák žádný hlubší vztah nevytvoří. A zbytek superhrdinů? Prostě jen další zaměnitelná banda teplejch kreténů. Nezajímaví a svou morální nadřazeností nepříjemní. Nebýt poslední bojové půlhodiny, byl by to těžký propadák. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Black Adama jsem měl pocit, jako bych sledoval jakýsi slepenec filmů od MCU a DC, vezmu-li zejména v potaz postavy - Doctor Fate (Strange), Hawkman (Falcon), Atom Smasher (Antman) a Cyclone (Storm/Enchantress) - u kterých mě ta až vykradačská podobnost místy maličko iritovala. Po akčně-vizuální stránce je film zvládnutý celkem solidně, byť je v něm místy opravdu až nezdravě moc zpomalovaček (bez nich by byl film možná i o deset minut kratší) - ale co už. Obsazení mi v některých případech přišlo trochu nešikovně vybrané až druhořadé (viz rádoby vtipná a hrdinná rodinka). Škoda, že není Black Adam, jak by se podle názvu dalo čekat, trochu temnější (ale ne tak špatně vizuálně temný jako BvS) a škoda, že netlačí méně drasticky na pilu humoru. (Spoiler alert) "Pobavilo" mě, že si Marwan Kenzari v podstatě zopakoval svého Jafara. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jasně, nejsem cílovka. Tohle byla zase escort mission a sledování s omladinou. Komiks byl z toho cítit na sto honů, ale to už u filmů od DC prostě tak je. Opět jsem hned v úvodu s upokojením zarigistroval, že film je rasově vyvážený a je tomu tak dobře. Nikdo nebude muset nikde klekat. Nechápu účast P. Brosnana, musel se v tý sranda masce cítit asi fakt trapně. Irský gentleman by přeci jen mít nějakou thin red line přes kterou nepřekročí. No tady byl za ní celé stovky mil... Příběh naprosto jednoduchý až hloupý, zajímalo by mne jak by se takováhle věc točila v dobách kdy nebyly k dispozici digitální efekty. Bez nich by byl film o ničem. Těch je tam ale tolik, že osobám trpící epilepsií důrazně doporučuji zvážit sledování. Z těch všech blesků a výbuchů se dělaly mžitky před očima i mně a znovu opakuji, méně je někdy více. Dávám tedy za jeden blikající modrej šutr, kterej nalezl i létající Čestmír. * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

DC to tam prostě nemá a nikdy už mít nebude. Black Adam je přesně to, co charakterizuje většinu filmových DC komiksů a pokud bych nepoužíval slova jako sračka určitě to nejlépe vystihuje slovo nezajímavý. O film jsem ztratil zájem po první "velké" akční scéně a prvotním představení úvodního antihrdiny, kdy jsem pochopil co se bude dít dál. Vše se odehrává ve 2 až 3 kulisách. Herci jsou podivně znudění a nechápající co se po nich chce a na piedestalu všeho dění je samotný Dwayne Johnson, pro kterého se jedná o vysněný projekt ale nikde jsem to neviděl. Jeho pojetí role reprezentuje samotný film a já opravdu dlouho necítil takový nezájem o dění na obrazovce, které jsem u blockbusteru nezažil mnoho let. Film tak nefunguje ani jako případná nová frenčíza (ke které snad nedojde) ani jako akční atrakce, vzhledem k tomu, že samotná akce je pouhý ohňostroj špatně zpracovaných blesků. Jako poslední potvrzení celkového nezájmu až zhnusení postačí i fakt, že ve chvíli kdy jsem se dočkal vytouženého konce, čekala mě ještě půlhodina šedivého digibordelu. Hodně odřené 2* jen díky faktu, že existují filmy jako Venom a Morbius, které jsou filmovému dnu o něco blíže, než tenhle borec v latexu. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Malé a bezvýznamné plus lze po omalovánkovém kokotporátu Dyslektický Cigán homix s odporem hodit za to, že se až tolik nesnaží všechny ty vymatlané slabikovače bublin neomarxisticky demagogizovat a převychovávat, nebo alespoň ne až tolik urážlivě okatě, jako jeho konkurenční konglodementrád Mrvel. Ovšem v míře konstantní debilizace blahoslavených povrchními furtdokolovými pičočalamádami si oba mohou potřást leporely, akorát DC zjevně nemá dostatek fondů na slušně vypadající digitální mrdník, a tak to ve většině „akčních“ scén vypadá, že do pozadí někdo prostě mrdnul pár plechovek s pastelovými barvami, které pak při natáčení nějaká partička downů freneticky rozmazávala rukama, a že jim některé „digitální“ bubuanimáky pomáhala slepovat z vaty, sirek a ústřižků tepláků Hermína Týrlová. Patrně ti bystřejší z vás již z intonace úderů mých kláves vytušili, že je Černý Adam zase jen další repetiční, veskrze nudná, plytká, patetická, mimořádně přitroublá a škaredě natočená kokotina, složená z náhodně losovaných vykrádaček všeho možného, již natočeného, kterou navíc brutálně potápí na dno žumpy až děsivé neherecké výkony Dvejna „Ovarovéhokrku“ Steroidsna, zlatého homoptáka Aldise a zlotřilého cigánského krále Tahamsezapytla. Proto absolutně nechápu, co vedlo pana Brosnana nechat se jako sekndhendový Xavier nakrouhat do takového salátu z hoven, navíc plného nehezkých a necharizmatických prken. Tedy až na Sáru. Ta sice performančně taky zrovna dvakrát neoslňuje, ale určitě bych na ni klidně shahl, aniž by musela moc škemrat. Takže jen qůli ní trochu menší odpad. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Dle oficiálních zdrojů činil rozpočet 190 milionů amerických dolarů – po negativních ohlasech z testovacích projekcí se ovšem uskutečnily přetáčky, které si udájně vyžádaly navýšení nákladů o 70 milionů. Za reklamu bylo utraceno 80 až 100 milionů. Celosvětové tržby z kin činily 393 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu vlastní Amon (Bodhi Sabongui) hned několik DC komiksů. Jsou jimi „Wonder Woman #1 (Rebirth)“, „Batman Odyssey #1“, „Cyborg #4 (Rebirth)“ a neurčené komiksy „The Flash“ a „Superman“. (NiWi)
  • Na zvláštní efektech spolupracovalo i pražské studio Universal Production Partners. (Saur.us)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama