Reklama

Reklama

VOD (1)

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kate pobehuje a vraží po nočnom Tokyu ako zbesilá, pretože viac času nemá a koncept, že sa všetko ráno skončí, dovoľuje tvorcom nakrúcať cool scény v nočnom neónovom veľkomeste. Vyzerá to dobre, je to patrične prehnané a na záver to podtrhuje myšlienku, respektíve filozofickú otázku o tom, čo je rodina. A odpoveď je prekvapivo pesimistická a krutá. Potom ani nevadí, že tvár a meno toho, kto za všetkým stojí, je veľmi jednoducho odhadnuteľná. Ale inak by to nemalo zmysel. Je to jednohubka typu Lucy, ale s civilnejším finále. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další ze série feministických akčních jednohubek, kde účel světí prostředky. Mary Elizabeth Winstead tu sice po celou dobu filmu není ani na chvíli sexy, byť ji mám normálně docela dost rád, ale za to se tu prohání v takové stylové divočině, která ze začátku má náběh na filmy Roberta Rodrigueze, aby se nakonec ustálila do klasického béčka. Ale na tři hvězdy se to i pro ten japonský feeling gangsterských záležitostí překousnout dá. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Čo vo filme funguje je vizuál, nápaditá kamera a akčné scény plné násilia, Tadanobu Asano a Džun Kunimura. Títo dvaja si kradnú každú scénu pre seba. Film sám o sebe je ale zbierkou tých najhorších klišé, aké si viete predstaviť. Neznesiteľné decko, príliš sa vážne berúca hlavná hrdinka a motivácie, ktoré od polovice filmu prestávajú dávať zmysel. Vytvoriť si tak silné puto (hlavná hrdinka, dievča) sa skrátka nedá za pár hodín. Nech je situácia akákoľvek. Mary mám rád, ale tu sa jasne ukazuje, že je omnoho silnejšia ako vedľajšia postava. Ako hlavná má svoje limity. Úplný opak Maggie Q, ktorej Protege pracuje s podobnou zápletkou ale ten nadhľad ho robí príjemnejším a zábavnejším. Pôvodne som chcel dať dve hviezdy, ale tá akcia je tu naozaj dobre zvládnutá. Takže slabšie tri. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Japonci ze sebe opět ochotně nechají dělat šašky a dementy, samozřejmě že opět za hollywoodské prachy, bych blil... A jinak s tupým bezduchým masením nemám problém, mnohdy mě i dobře pobaví, pokud je vkusné a s nadsázkou, viz třeba nedávno The Protégé. Kate ale vkusná není, je především nechutná. A její představitelka nesympatická. A nadsázka? Další hubená ženská, která vymlátí fotbalový stadión... Inu proč ne, o tom tyhle filmy jsou. Ale proč je to potom celé nasáklé tím odporným melodramatickým patosem a bere se to tak vážně? To už jsou mi milejší blízce příbuzné filmy o Johnu Wickovi, jehož postava je tak plochá, že nějakou morálku a výčitky svědomí vůbec neřeší.  Marně přemýšlím, za co dát body téhle zdlouhavé nudné reklamě na jakousi limonádu, s krajně protivnou hlavní postavou. Snad za to japonské prostředí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Za mě fajn akční jednohubka, Mary Elizabeth Winstead je má oblíbená herečka a tady ta role jí sedla. Film je po akční stránce kvalitní a i ten příběh není tak špatný (až na ten překombinovaný konec), ale spíše mi úplně nesedl styl, jakým to bylo natočeno (např. na začátku filmu ta honička, to moc reálné nebylo, spíše jak z počítačové hry). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Nealkoholický nápoj Boom Boom Lemon, ktorý Kate (Mary Elizabeth Winstead) hľadá , by ste hľadali úplne zbytočne. Je to fiktívna značka vymyslená len pre tento film. (beso74)
  • V úvodných záberoch filmu je naozaj vidieť Osaku. Najprv je to južná časť mesta so svojou dominantou - najvyšším mrakodrapom v Japonsku Abeno Harukas a oblasť Tennoji, v ďalšom zábere je pre zmenu vidieť Osackú zátoku a ruské koleso nachádzajúce sa v blízkosti Osackého akvária. (beso74)
  • Členky japonskej heavy metalovej skupiny BAND-MAID si vo filme zahrali samé seba. (beso74)

Reklama

Reklama