Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (723)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Thor proti všem. Fantastický snímek, kde severský bůh vyměnil kladivo s blesky za samopal, pistoli a granáty. Prkenné Hemsworthovo neherectví sem dobře sedne, jelikož co si budeme povídat, většina žoldáků budou tupci. Jednoduchý příběh o rivalitě dvou mafiánských potentátů v Bangladéši není podstatný, anžto vše se točí okolo akce a masakrování. Filmu by prospělo zkrácení, poněvadž sentimentální rozhovor o synovi a podobné dojemnosti jsou zde zbytečné. Ano, mají vysvětlit, proč se žoldák Tyler začne chovat přecitlivěle a místo balíku peněz je mu přednější život kluka, jenže většinu diváků to stejně moc zajímat nebude. Pěkné exploze, souboje i kosení nepřátel, které v některých scénách připomene PC hru z pohledu hráče, jsou nejen tím nejlepším, ale současně i jedinou devizou. Hvězdy dávám v podstatě za adrenalinovou jízdu, protože jinak je to klasické osmdesátkové béčko v současném vizuálu. A chválím i konec. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nakonec větší spokojenost, než jsem po rozpačitém traileru čekal. A rozhodně zde máme náběh na jeden z nejnabušenějších akčňáků roku. Sam Hargrave totiž naplno prodává své kaskadérské kořeny a servíruje lahůdkovou akci s parádní choreografií a opravdu skvělou práci s kamerou. Ano, ta nejvýživnější pasáž přijde už v polovině snímku a sekvence „na jeden záběr“ vážně bere dech. Finále a Hemsworthovu výchovu bangladéšských fracků jsem si však také dokázal nepokrytě užít. Představitel Thora se pak po dlouholetém přešlapování konečně dočkal další role, která mu sedne. V akčním módu megaborce, jenž i v rozsekaném stavu ve stylu seriálového Punishera vystřílí snad polovinu města, je prostě k nezastavení. Jakmile se ovšem postavy přeci jen zastaví a začnou zde něco řešit, opravdu to není žádná sláva. Příběh je naprosto triviální a dialogy jsou často hloupoučké a působí jak opsané z osmdesátkového béčka. A bohužel stejně směšní jsou i záporáci. Díky svižnému tempu a návalu jedné parádní akce za druhou to ovšem divák nemá moc čas řešit. A jelikož podobně řemeslně precizních akčních výplachů v současnosti pořád tolik nevzniká, dokážu si tento flák užít i přes všechnu jeho stupiditu. 70 % ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla solidní akční jízda.Dlouho se tady neotálelo a po chvilce se rozjela akce. Ještě nebyla ani půlka filmu a Ch. Hemsworth byl rozbitej jak cikánský hračky a já si jen říkal jak tohle chce doklepat do konce. Ale jak už to u podobných kousků bývá tak hrdinové i největší záporáci mívají téměř nadlidskou odolnost a přežijí doslova nemožné. Dalším klasickým klišé které patří k těmto filmům je triviální zápletka. Kdo hledá vyšperkovanej scénář ten tady tvrdě narazí. Ale takový filmy si snad nikdo nepouští kvůli scénáři. O to tady vůbec nejde. Proč řešit zápletku když samotnej film je nabitej akcí a nedá tak prostor k tomu aby se divák nudil. Jak už tu psal Flipnic-RE je to bodobnej nářez jako Raid nebo Night Come for Us. Oproti nim ale trošku pokulhává. Ch. Hemsworth nebyl vůbec špatnej a zahrál skvěle, ale Iko Uwais je Iko Uwais. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Poctivé řemeslo se skvělou ruční kamerou, která vypiplané akční scény posouvá na úplně jiný level. Hlavně v závěru Vyproštění sice trpí několika typicky žánrovými přešlapy, ale to mi zase tolik nevadí. Dá se totiž říct, že jsem asi neviděl obdobný film, který by se něčemu podobnému vyhnul. Paradoxem ale zůstává, že i když tvůrci moc nezdržují a jdou rovnou k věci, zřejmě bych si to celé dokázal představit o 10-15 minut kratší (nebraly mě hlavně scény s Harbourem - i když mají pro vykreslení chování postav velký význam). Chris Hemsworth je skvělý a člověk by ocenil, kdyby místo paskvilů jako Bitva u Midway chodily do kin podobné snímky. Jako třešnička na dortu je na konci úžasná Farahani. Do pěti tomu něco chybí, ale i tak můžu mluvit o takřka maximální spokojenost. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je to takové hodně hodně hodně hodně naivní. Struktura scénáře například skřípe jak bič a posouvání děje dostává pěkně na zadek zřejmým zaměřením jenom na akčnost (aha, režisér je kaskadér, tak to vše vysvětluje), ale i třeba to barevné tónování je velmi legrační, á la takové ty memy "Mexico in real life vs Mexico in Hollywood movies". Díky bohu je Randeep Hooda s dlouhými vlasy veliký fešák, tak to alespoň nebyla úplná ztráta času. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Film se stal v době svého uvedení nejsledovanější premiérou Netflixu za dobu jeho existence. Rekord do té doby držel snímek 6 underground: Tajné operace (2019). (Duoscop)
  • Gaspar (David Harbour) zmíní lokalitu „Estancia los Chañares“. Toto místo opravdu existuje v Cordóbě v Argentině. (TaNya_)
  • Tyler Rake (Chris Hemsworth) ve filmu používá bojové umění Muay Thai. Samotný Chris Hemsworth toto bojové umění ovládá a pravidelně trénuje. (Yoshitsune)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama