Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie Jeden gól vypráví skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (100)

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Taika Waititi to pořád umí, ale nesmí to být Thor a Marvel. Je to hravé, vtipné a příjemně se na to dívá a rychle to uteče. Postupem času sice filmu trochu dochází dech, ale i tak se jedná o uspokojivou, jednoduchou a příjemnou komedii. Začátek byl i podle reakcí v kinosále asi tím nejlepším na celém filmu, ale zbytek v žádném případě nedělá ostudu a pěkně plyne. Slabší 4 hvězdičky, ale stojí to za pozornost a Waititimu svědčí přesně tyhle filmy. Takže Taiko, od Thora už ruce pryč! PS: Jsem rád že se film z původních 61% dostává pomaličku do lepších a zasloužených čísel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jde o nový film Taiky Waititiho, hned jsem v pozoru. Navíc tady si zvolil fotbalové téma, tak nebyla možnost tomu nedát šanci. I když ale film námětem hodně přirovnávají ke Kokosům na sněhu, tak musím říct, že Michael Fassbender není John Candy. Legenda v žánru to prostě nebude. I tak ale uznávám, že jsem se zde nasmál víc než dost. Má to přesně ten režisérův komediální rukopis, hezké prostředí a průběh přesně typický podobně laděné komedii. Takovou si prostě chcete pustit, abyste si u ní krásně odpočinuli. Myslím, že bych s chutí zvládnul i seriál a byl se všemi těmi postavami klidně častěji. Obyvatelé Americké Samoi mi díky tomuto filmu přirostli k srdci. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Waititi se vrátil k tomu co umí a i když Next goal wins neboří hranice žánru (ani se o to nesnaží) jde o parádní feel good kousek, který do puntíku plní účel oddechovky u které divák vypne, zasměje se a možná se i trochu dojme. Ta pozitivní energie z toho přímo čiší a i když se mi sem Fassbender zkraje moc nehodil, nakonec sem ho vzal na milost. Srovnání s Kokosy na sněhu sice není úplně od věci, ale zatímco Kokosy byly primárně komedie, tak Jeden gól na to jde trochu jinak a nebojí se i vážnějších témat (a je celkem jedno že je vlastně jen nakousne a nepouští se do žádné větší hloubky). Časem si dám určitě znova...80% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

K faktické stránce se vyjadřovat nebudu, jelikož ji jednak neznám a druhak mne ani nezajímá - šel jsem si zde jednoduše pro feelgood komedii a tu jsem taky dostal. Už od začátku sice předem jasná šablona i výsledek, ale tohle prošpikování hláškama a vtípky mi prostě sedlo dokonale a já se smál téměř pořád. Herecky je to sice průměrné a i celkový dojem z filmu nijak neohromí, ale když člověk přimhouří oči a soustředí se čistě jen na zábavu, bude spokojen maximálně. Taková pohodovka pro celou rodinu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatická feel-good Waititiho sportovní žánrovka se sympatickými postavami a dobře hrajícím Fassbendrem. Příběhově je to sice ohraný příběh, ale až tak to nevadí, jelikož příjemně pozitivní nálada se nese po celý film. Záchvaty smíchu sice nečekat, je to spíš úsměvné, ale drželo si to mou pozornost velmi dobře. Příjemná oddychovka. 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Rolu Alexa Magnussena mal pôvodne hrať Armie Hammer. Po jeho obvineniach zo sexuálneho napadnutia viacerými ženami bol ale nahradený Willom Arnettom a scény museli byť v roku 2022 znova pretočené. (Arsenal83)
  • Film mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 10. septembra 2023. Obsadenie filmu sa však nezúčastnilo premiéry kvôli štrajku SAG-AFTRA v roku 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Reklama

Reklama