Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie Jeden gól vypráví skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (102)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatická feel-good Waititiho sportovní žánrovka se sympatickými postavami a dobře hrajícím Fassbendrem. Příběhově je to sice ohraný příběh, ale až tak to nevadí, jelikož příjemně pozitivní nálada se nese po celý film. Záchvaty smíchu sice nečekat, je to spíš úsměvné, ale drželo si to mou pozornost velmi dobře. Příjemná oddychovka. 70% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Zdá se, že Waititimu došla kreativní šťáva. Když na mně při sledování „úsměvné komedie“ dotírá deprese, tak je něco špatně. Jakýkoliv pokus o vtip se naprosto míjí účinkem. Docela dobře si dokážu představit, že kdyby film do rukou dostal zkušený filmař a udělal z něj drama, dopadl by mnohem lépe. Takhle nefunguje opravdu nic. ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak to prakticky na rovinu říká, že je fotbal o ničem a jakýkoliv emoce, jako je vztek, by u něho být neměli. Protože to je prostě jenom obyčejná HRA! Nic víc, nic míň! Rozhodně tenhle film doporučuji mnoha známým, co tuto hru hrotí. Možná jim to bude připadat nesmyslné, ale skutečně, tenhle film má v tomto překvapivě velké poselství. Nestěžujte si život něčím, na čem vůbec nezáleží. Díky. Jinak Taika Waititi přišel zase s absolutní p*čovinou v tom nejlepším slova smyslu. Na jeho filmech (když nejsou pro MCU) je zkrátka pěkně vidět, že umí dobře pracovat s náladami a má cit pro detail a situaci. A tady to v moc pěkné pozitivní atmosféře zase dokázal. A zcela upřímně, jediné, co mi to může trochu zkazit, je ze začátku kamera a sem tam nějaké to klišé... já jsem se prostě bavil a i když jediné, co to má předat je fajn nálada, tak jsem absolutně spokojený. 7,5/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Predstav si svet bez kvetín.“ Za mňa nemalá spokojnosť a áno, prižmurujem oko a dávam 4*. Taika Waititi po strašnom Thorovi 4 (a to hovorím ako niekto, kto bol odviazaný z trojky) dokázal, že sa dokáže umierniť a akonáhle to urobí, je paradoxne oveľa lepší a zaujímavejší. Ostatne, kto by zabudol na Králička Jojo, všakže? Výborný je Michael Fassbender, hoc to tu dosť dáva na Vigga Mortensena, ktorého by som v tejto úlohe pravdupovediac videl ešte radšej, špecifické prostredie Americkej Samoy a feel good atmosféra. Fanúšikovia WTF humoru si prídu na svoje, ale ako vravím: je to osekané na minimum resp. tak akurát. Produkcia: Andy Serkis. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Waititi stratil cit pre humor a príbeh. Next Goal Wins predstavuje tradičný príbeh o skupinke neschopných underdogs a coachovi, ktorý je emočne bloknutý a preto nevie robiť to, čo robí najlepšie. Takéto filmy pozeráme kvôli charakterom a zaslúženým emóciám. Tie síce využívajú všetky možné klišé, ale vďaka uveriteľným postavám to funguje. Lenže problém s filmom je ten, že kĺže po povrchu. Emočná scéna je len jedna a hoci je dobrá, príde mi nie práve zaslúžená ( pep talk po prvom polčase). Humoru je tu na rozdávanie, ale väčšinu času nefunguje. A Fassbender tu hrá rutinne, čo by nevadilo, ak by som mu toho jeho coacha veril. Premárnená príležitosť ktorej jedinou devízou je funkčná transgender postava. Nenadchlo ma to. A Waititi v úlohe kňaza je vyslovene trápny. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Niektoré futbalové kúsky, ktoré predvádza Jaiyah (Kaimana), predviedla samotná Jaiyah Saelua, ktorá je vôbec prvou transgender hráčkou, ktorá sa zúčastnila kvalifikácie majstrovstiev sveta. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od novembra 2019 do januára 2020 na Honolulu (Havaj, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Reklama

Reklama