Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi si vážim prácu kolegu Trevora, ktorý si dal námahu zistiť si presné fakty a porovnať ich s netflixovou verziou. Veľmi prínosné. Napriek tomu musím povedať, že nech je dokument pravdivý do akejkoľvek miery, je veľmi pútavý, teda najmä prvá časť a potom absolútny záver, kde je odhalený motív vraha, ten bol pre mňa šokujúci. Ak v dokumente nesedia podrobnosti, potom dobre, je to chyba, ale ako celok podľa mňa zafungoval výborne a nakoniec treba povedať podstatnú vec, že táto vražda a aféra so zvieratami sa stala a Luka Magnotta skutočne dané činy urobil, čiže to gro ostalo v práci tvorcov dokumentov zachované. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale výtky mám.Na Dokument je zde slušné tempo, výborná hudba a je to překvapivě dost napínavé. Avšak, co mi vadilo, že se to soustředí na amatérské detektivy, tedy internetové nerdy, kteří nemají nic jiného na práci než sledovat život někoho jiného. To je mi trochu proti srsti, raději bych sledoval opravdové detektivy, jejichž práce je rozhodně zajímavějši. Dále zamrzí, že obsah videa explicitně neukážou, když to mohli vidět všichni v dokumentu, nevím proč by to nemohl vidět i divák a poslední výtka, moc mi nesedí proč člověk, který zabil jednoho člověka je nazýván řezníkem a sériovým vrahem, co byl potom Night Stalker??! Finále je poměrně zajímavé a celkem nečekané, bavilo mě to, ale Night Stalker se mi líbil víc. 7.5/10: ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce kamery, výběr lokací i střih. Dramaticky, zejména v prologu, je to hodně americké v tom smyslu, že v některých případech dělají z komára velblouda. Hlavním tahákem pro mě byl internetový hon skupiny internetových slídilů a identifikace ústřední postavy ve videích. To bohužel pořádně vydrželo zhruba díl a půl, pak se z toho stal klasický dokument o vrahovi (díky CCTV kamerám a zájmu se zviditelnit už nebylo příliš obtížné hledat, kde se nachází). Napětí do poslední minuty bylo stále a závěr byl dostatečně odlišný od předchozích dílů, takže bylo pořád na co koukat. To kouzlo z prvního dílu, které je dobře vidět třeba i v sáze Shia LaBeoufa a jeho vlajky s nápisem He will not divide us, se už ale nevrátilo. Celý případ je v některých smyslech dost absurdní - zejména pár vodítek v případu. Ačkoliv se dočkáme rozuzlení, v každém díle se najde minimálně jeden detail, který bych rád viděl rozvedený dále. Dokument se však místo toho zaměřuje na klasický útěk před zákonem. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Moc dobře si pamatuji, že se ke mně ve své době dostalo jedno z těch virálních kočičích videí ( krmení hada koťátkem ) a už tehdy mi to přišlo dosti nechutné. Za boha by mě ale nenapadlo, že za tím videem stojí nakonec takový velkolepý případ. Rozdělení dokumentu na celkem tři epizody mi přišlo v pohodě a vyloženě nudících pasáži je zde pramálo ( omezil či sestříhal bych dialogy jeho matky ). Všechny zmíněné usvědčující videa se dají lehce dohledat i dneska ( včetně gay porna :D ) a tak kdo chce, může se naladit na podobnou frekvenci jako tehdejší internetoví vyšetřovatelé. Škoda jen, že ty činy nespáchal někde v Americe, to by totiž trestu smrti toto hovado neušlo. ()

MatyM 

všechny recenze uživatele

Poutavý, napínavý, komplexní a šokující krimi příběh, který překvapí úplností záznamů, který diváka provede případem skutečně od A až do Z, stejně jako nezpochybnitelnou filmařskou kvalitou, ukrytou v práci s kvalitní kamerou, stiřhem a zbukovým mixem i dramturgií. A zároveň jde o počin bulvárně senzacechtivý, necitlivý, a své vydělávání na neštěstí, které proměnil ve spotřební zábavu, alibisticky v posledních vteřinách hází na své obecenstvo. PS: Jednomu zdejšímu komentáři "Nejlepší příbehy píše sám život" se v kontextu tohoto seriálu nejde než nevěřícně nasmát. To nevymyslíš. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama