Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý psychiatr Marek (Jaromír Nosek) a farmaceutka Daria (Klára Miklasová) se seznamují přes sociální sítě, ale hned po první osobní schůzce přitažlivá femme fatale Daria zmizí. Marek ji objeví až po několika dnech v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka (Jana Šulcová). V rámci své praxe se ujme jejího případu a snaží se rozklíčovat, co se stalo. Nejprve to vypadá, že je Daria opravdu blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen trochu zahrává. Nebo je to jinak? Dariu s Markem někdo sleduje a nový soused Taz (Paul Louis Harrell) jim pomůže „ztratit se“ na vzdálenou biofarmu, kde žijí lidé, kteří nechtějí či nemohou být součástí dnešní společnosti. Žije tam i profesor (Jiří Schmitzer), který tvrdí, že se jedná o hru mocných a že se Daria, úspěšná ve farmaceutickém výzkumu, znelíbila některým lidem… (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (106)

kingik 

všechny recenze uživatele

Klára Miklasová a Míra Nosek v osidlech nebezpečné vášně a biochemických hokus pokusů. Pokud si divák zvolí tenhle tuzemský mysteriózní thriller, určitě bude překvapen, jakých proměn a dramaturgické ignorance je schopen, načež si dovolí značně bizarní originalitu, jaká se na české poměry hned tak nevidí. Všechno se začíná odvíjet v intencích erotického thrilleru, kdy je psychiatr Marek zlákán půvaby (paranoidní) krásky jménem Daria. Po jejich prvním rande ovšem dívka zmizí a objeví se až mezi pacienty bohnické psychiatrie, kde je (shodou okoností) primářkou Markova máma. Potud je film ještě relativně normální. Nastalý zlom v ději film odmrští absolutně na jinou kolej a vyprávění otočí o 180 stupňů, kdy se divák ocitne na tajné a odlehlé farmě, kde se dostává do hry biochemie a šifrovaný cár papíru s unikátním vzorcem. Od zlomové poloviny a výskytu šílených (šílenství nabere opravdu mimořádný a nevídaný rozměr) herců ve vedlejších rolích na mě film už přestal působit eroticky i thrillerově a zůstal vskutku solidní bizár. Miklasová s Noskem jsou dobrá dvojka a na občasně vykukující ňadro hlavní představitelky si nelze stěžovat. A pokud jde o samotný závěr, tak ten zamotá s palicí ještě víc. Úplně si nejsem jistý, zda se mně to celé počínání režiséra Matěje Pichlera zamlouvalo. Určitě jsem narazil na tvůrce, který chce být evidentně odlišný od zbytku svých kolegů. Potrpí si na stylovost i stylizaci, nebojí se bizarních postav a ve svém filmovém debutu nestojí o vyváženou dramaturgii a smysluplné zvraty. Takže jsem zvědav, jakou mladou herečku svlékne příště a zda mu případně"hrábne" dvojnásob. 7/10 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku dobře obsazen, hlavně Klára Miklasová temnou, magoroidní hrdinku nehraje vůbec špatně, takže příčina opravdu špatného filmu je hlavně dějová linka. Ta je opravdu složitá a dá práci se na její logiku soustředit celých devětaosmdesát minut. Nejprve je Daria blázen, pak prchá jako uprchlík a nakonec je to všechno jen sen. Film se opírá o naprosto strašné dialogy, viz: "Bavíme se o házené." "Nikdo se nebaví o házené." A takových je tam opravdu hodně. Celá řada věcí je navíc naprosto nedávajících smysl. Noskovi tvrdí pouze po telefonu, že Daria nebyla vedena v psychiatrické léčebně. Určitě by tyto údaje získal telefonicky. Ale když to všechno byl sen, možná je to tak schválně. K tomu divák může poslouchat hudbu z kategorie metal nebo heavy metal což metalisti jistě ocení včetně úvodních a závěrečných temných komiksových kresbiček stejně jako náznak scény soulože s ďáblem... Závěrem jen dodám, že když Jaromír Nosek sedí na parapetu a kouří, hodiny ukazují zhruba tři dvacet, ale ulicemi venku projíždí na tu dobu nezvyklé množství aut a ulicemi prochází lidé. ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

Upřímně, mi to na český film až tak hrozný nepřišlo, ale dávám tak málo, protože to prostě nebyl vůbec můj vkus, nebylo to vůbec originální a bylo to hrozně prosté a nic nového to nepřineslo. Ani žádná akce nebo napětí. Občas to bylo dost nelogické například otevření dost očividně nebezpečného emailu v počítači. Strašná a amatérská chyba. Postavy často reagovali přehnaně a fráze ,,pojebaný kus papíru'' mě dostala. Dariu pravděpodobně nenaučili, jak se přikrývat, protože aby jí koukala jedna koza ven, bylo dost zbytečné tak jako její jedna a pouze jediná halucinace s ďáblem. Ale dost oceňuji, že to konečně není jako každý český film a snaží se to být více celosvětové. Bohužel to nejde kvůli zmíněním mínusům, ale dost se to podle mě podobá alespoň německým filmům, takže doufám, že český filmy budou někdy na vzestupu. Konec je hodně líný a jak kdyby ho vymyslel druhák. Mně se styl úvodních a závěrečných titulků tolik nelíbí, jak zde někteří zmínili (je mi to fuk), ale o to nejde. Spíš chci říct, že mi přijde lehce líné, že ty samé dali i na závěr. Nahota mi tu přišla celkově dost zbytečná. VYHODNOCENÍ: STAČILO JENDO RANDE A SKONČILA V BLÁZINCI ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Lynchovina na český způsob.Zatímco ale u Lynche mám pocit,že ví co točí a motá hlavu divákům úmyslně,v tomhle případě bych na to zrovna nesázel.Daria je totiž krystalicky čisté WTF?,kde absolutně nic nedává smysl,scény na sebe nenavazují a dialogy psal nejspíš nějaký generátor náhodných vět.Celé je to přitom po technické stránce až nečekaně povedené a strká do kapsy většinu místní tvorby.I přes vydatná negativa by se ale Daria dala doporučit,protože jednak větší bizár v českých kinech nebyl už...nikdy a druhák je to film,který je natolik extrémně divný/špatný/whatever,že je vlastně zábavný a má velkou šanci se v budoucnu stát kultem...40% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vyrobila Brigáda socialistické práce Psychiatrické léčebny Bohnice. 1)  Film tvořily mladé duše. A vskutku, režisérovi Matěji Pichlerovi je 32 let a Daria je jeho celovečerní prvotina. Scénáristovi Danielu Miňovskému, autoru hudby Patriku Kettnerovi a dalším bude tak nějak podobně (přesný věk jsem nezjistil). Pojem mladá duše používám v karmickém smyslu. Tyto zde očividně čeká ještě mnohé převtělení._____ 2)  Snímku nevěřím - ani ději, postavám, jejich motivacím, pseudofilosofickým kecům, ekologické angažovanosti, prostě ničemu. Ale své diváky si určitě najde, přinejmenším mezi paranoiky. Protože, jak je všeobecně známo přinejmenším od doby Kurta Cobaina, to, že mě nesledují, neznamená, že po mně nejdou._____ 3)  42letý Jaromír Nosek (psychiatr Marek) má sice příjemné klackovitý projev, ale přece jen na studenta medicíny, byť třeba v postgraduálu, je kapku přestárlý. Totéž platí i o 73leté Janě Šulcové (Markova matka)._____ 4)  Zaznamenal jsem další pěkné kluky: Paula Louise Harrella (rváč Taz) nezjištěného věku a 28letého Tomáše Havlínka (nadšený blázen)._____ 5)  Výstižný koment Mattyho* vás provede dílem s pochopením až intimním, což je po sledování filmu (pro některé možná i před zhlédnutím) velmi úlevné. Prozkoumáte spletitá zákoutí scénáře a výrazně zvýšíte přínos filmu pro svůj další duchovní růst. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Zemřela Jana Šulcová

Zemřela Jana Šulcová

29.07.2023

Ve věku 76 let opustila pozemské jeviště a plac jedna z nejoblíbenějších hereček 70. a 80. let Jana Šulcová. Už jako dítě navštěvovala Dismanův rozhlasový dětský sbor, účastnila se školních… (více)

Reklama

Reklama