Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

Emzet odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesná Růžičková v ještě otřesnější stupidní komedii, během které si budete přát trhat dynamitem filmový pás, neřkuli filmový štáb. Hudba i scénář je tím nejlevnějším, co se mohlo v raně porevolučním Československu spíchnout, režie veškerá žádná, profesionalita veškerá žádná. Je to hnus, HNUS, velebnosti, a zasloužený odpad. A pochopitelně materiál k častému opakování na kterékoliv z českých veřejnoprávních či soukromých televizí, protože "to je přece lidová zábava, ne?" ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Jiří Rúžička ml., Roman Skamene, Fredy Aiysi, Helena Vondráčková, Jitka Asterová, Ivo Pešák, Robo Grigorov, Hana Čížková a ďalší úbožiaci na čele s dvesto kilovou matrónou Helenou Rúžičkovou trhali fialky dymanitom. Nie je to však komédia, ale panoptikum príšerných hereckých kreatúr a ukážka scénaristickej demencie a režisérskej impotencie. Nedokážem oceniť primitívny humor, ktorý mi bol v tomto príšernom snímku z roku 1992 naservírovaný. Neprišlo mi to smiešne, ale skôr trapné. Tejto kreténskej exhibícii nedám ani jednu hviezdičku. Toto je jasný odpad! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tento film mě překvapil hned dvakrát. Poprvé v kině, kde jsem se vcelku dost bavil, aniž bych to očekával, a podruhé v televizi po pár letech, kdy jsem se zasmál jednou (když Roman Skamene frajersky naskakuje do auta) a 90% filmu jsem se nudil (aniž bych to očekával). To jen potvrzuje, že hodnotit "umělecké" dílo po jednom zhlédnutí (poslechu) je velmi, velmi ošemetné. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Tohle už v Evropě dávno nedělaj !!" - "My tam teprve kráčíme, mladej, a hrozně nás bolej nohy.." Jako by si snad tvůrci ani neuvědomovali, že i podobně přízemní zoufale prostoduché rádoby komedie, z nichž ta křečovitá uplakaná, navíc tak polopatistická, že by ji nepochopil snad jen negramota, moralita trčí jako sláma z bot, vyžadují dobrou znalost řemesla, stejně jako kterýkoli jiný legitimní film.. A Vladimír Růžička dobrý režisér prostě a jednoduše nebyl !! A ačkoliv tahle monstrózní obludnost platí za to nejhorší, co u nás vůbec vzniklo, sám Růžička se v tom polistopadovém zástupu diletantů ztratí celkem snadno.. Ovšem rozhodně by stálo za podrobnější úvahu, proč vlastně podobná schematicky kostrbatá zvěrstva vůbec vznikala, navíc v takovém množství, a proč se vlastně jejich zápach našeho českého filmu drží až dodnes.. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Slunce, seno, erotika, kde nám rovněž mluví cizinci parádně česky, jen se nám ty poslední zbytky vtipu nějak vytratily. Vezměme kameru, tři auta, pár herců a vyražme točit, však ono nás po cestě něco napadne. Ještě to nemá stopáž na film? Tak tam hodíme nějakou řeč, Heleno, zahraj něco. Kradením smutečních věnců vtip začíná, ale zároveň i končí. Připomíná to křeč devadesátkových pokusů o český sitcom v televizích (bez rozdílu veřejnoprávních či soukromých). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy chce Jožin Karafiát (Jiří Růžička) zaplatit v hotelu za ubytování svých francouzských klientů, řekne pokladní 4 dvoulůžkové a jeden jednolůžkový pokoj. Francouzů však bylo deset. (Investman)
  • Vekslák (Roman Skamene) jezdí ve voze Audi 90 Coupé cabrio, vyráběném v Německu v letech 1991 až 1996. (JARDAHONDA)
  • Pohřební auto, které se objevuje v průběhu celého filmu, patřilo pohřební službě v Berouně. Po havárii a několikaletém odstavení bylo v roce 2007 sešrotováno. (Stejšn)

Reklama

Reklama