Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak zle bych to neviděl. Já, narozdíl od jiných uživatelů této databáze, mohu vidět Luďka Sobotu i v jiných rolích, než byl Jáchym :-) Snímek je v podstatě sérií jeho skečů, které jsou dobré. Film plně využil známé trio ze známého divadla, ostatní jsou už jen větší či menší křoví, i Vladimír Menšík :-( ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Plejáda známých herců ještě nezaručuje dobrý film. Bohužel tento je jeden z těch nepodařených. Tento film jsem viděl snad dvacetkrát za svůj život a přesto dodnes nějak nevím, o čem to má být... vlastně mi ani moc zajímavých věcí neutkvělo v paměti, takové nesourodé, natož vtipné, což je škoda. Podprůměr. ()

Reklama

Avantgarda 

všechny recenze uživatele

Pěkná československá komedie, kde exceluje Luděk Sobota v hlavní roli a opět nás okouzluje svou roztomilou ostýchavostí, roztržitostí a koktavou mluvou, po boku se svými věrnými kolegy Šimkem a Nárožným, kteří dokonale dokreslují komickou atmosféru filmu. Jediné, co mě vyloženě rozčiluje je Helenka Vondráčková. Nemohu říci, že bych k ní chovala odpor, ale v tomto filmu mě zcela jednoznačně irituje a dle mého soudu, kdyby se do filmu obsadila místo této zpěvačky nějaká herečka, byl by mnohem úspěšnější. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Ze starých českých komedií (pokud nepočítám ty bláznivé komedie typu "Slunce seno") je to absolutně jediný film, který se mi líbil a vůbec jsem pochopil pointě. Protože mělo zajímavou zápletku o tom, jak v napětí se dělá dobrá tvorba. Jinak je to ten typický český film, kvůli jejichž pomalém tempu a samých debat, mám s takovými filmy problém s pozorností už od dob, kdy jsem většinu hraných filmů pochopil, i když jsem se na ně nedíval a měl je jen jako kulisu. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi lehký nadprůměr knedlíkové zábavy. Vondráčková zcela toporná, Luděk Sobota zřejmě právě tímto filmem ztratil do té doby fungující punc velmi nadějného herce. Těch 55% dávám i já, ovšem podotýkám, že v té době už opravdu nebylo potřeba točit takové srágory, když například film Na samotě u lesa už rok frčel kiny. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Prahe, v rekreačnej oblasti Slapská priehrada a zábery ciest sa nakrúcali medzi obcami Babice a Ládvi i Ronov nad Doubravou a Závratec. (dyfur)
  • Brabec (Luděk Sobota) říká v hudební škole, že přijel od maminky z Komušína, ten je však vzdálen od Českého Krumlova přes 100 kilometrů, průměrnou cyklistickou rychlostí by mu to trvalo na skládacím kole cca 8 hodin. (sator)

Reklama

Reklama