Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (134)

honajz2 

všechny recenze uživatele

A to jsem si v pátek stěžoval, že tenhle týden byl filmově prostě slabý a Filmem týdne bude Čapí dobrodružství, a ejhle - dvakrát za sebou pět hvězd. Tenhle film si je totiž rozhodně zaslouží, člověk se u toho nenudí, dobová atmosféra hutná, dokonce to i vytváří napětí a občas to je i trošičku hororové. Herci dobří, kamera dobrá, děj zajímavý... Snad tomu ani nemám moc co vytknout. Plný počet a možná ještě něco víc, uvidím večer. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Vynikající film - tu temně historický, tu pohádkový, a tu zas hudební. A funguje to! Strhující je především Míša Kudláčková coby 13 letá dívka v ohrožení, hlavní hrdinka příběhu. Československou kinematografii miluju a jsem za to pravidelně odměňován třeba nenápadnými dobrodružnými snímky... 80 % ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přestože se toho ve filmu příliš mnoho neudá, atmosféra a střípky ze života obyčejných lidí postižených událostmi před třicetiletou válkou je vykreslena velmi hezky. Postavy jsou velice nesympatické a povahově pokřivené, v kontrastu s nevinností malé dívky. Nejvíce ale zaujmou propracované kostýmy a ponuré exteriéry, dokreslující celkově tíživou povahu snímku. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazený film v čele s estonským hercem Bruno O´ya (Hoff).Zajímavý příběh o kouzelném amuletu zasazený do roku 1611, kdy se malý oddíl pasovkých žoldáků , kteří doprovází bohatého německého kupce, stahuje z Prahy a je pronásledován českým vojskem, čemuž jsou svědky malá dívka ,dcera české služky bohatého kupce a vandrující muzikant Matouš. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Chytrý příběh o tom, kterak hodnota jedné lahvičky devalvovala až k nejvyšší ceně - života. Výborné herecké obsazení (kat, Rösner, Vyskočil i Kudláčková, Munzar, Holý atd.), parádní hudba (hlavně ty skočné písničky do taverny) i dobový kolorit, to je lahůdka. Ale na můj vkus je příběh někdy lehce natahovaný. To nemění nic na faktu, že tohle je parádní historický kousek z našich končin a dokazuje, že to prostě jde, když se chce. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Ráža musel na príkaz komunistických cenzorov zázraky poprieť, a preto na konci filmu postava muzikanta povie, že zázraky neexistujú. (Raccoon.city)
  • Žobrákov si vo filme zahrali členovia divadelného spolku Jablonský. Dali im staré handry a vyváľali ich v blate, ale režisérovi sa aj tak zdali málo špinaví, a tak maskérka jednej divadelníčke poliala vlasy a nechty olejom. (Raccoon.city)
  • Pieseň "Od Krumlova koně jdou" bola vytvorená priamo pre film autorom Jaroslavom Krčekom a jeho súborom "Musica Bohemica". Na zloženie skladby mal iba týždeň, a preto sa pod tlakom režiséra podarila až na druhý pokus. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama