Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv zrovna nepatřím mezi příznivce vlkodlačích filmů, tak musím uznat, že zrovna z této podívané jsem si odnesl docela průměrný zážitek, což je pěkné a považuji to docela za úspěch. Co mě tedy rozhodně neoslovilo pozitivně, tak to byla zápletka, která není ani jakkoliv objevná, ani zajímavá, ani výrazná, a především celá působí fakt nezáživně a pomalu, zklamalo mě ale i převtělování člověka ve vlkodlaka, které v podstatě nebylo ani jednou vidět a to málo, co mé očko zaznamenalo, tak stejně nepůsobilo vůbec přesvědčivě a jinak mě nepotěšilo ani závěrečné finále, respektive zúčtování s vlkodlakem, které bylo akčně chaotické a následná pointa pak zbytečně happyendová. Naopak, co mě vážně bavilo, byla výrazná atmosféra, pramenící především z doby a prostředí, kde se film odehrával, působila totiž poměrně ponuře a syrově a celé této podívané rozhodně dominovala, pochválit jinak musím ale ještě i opravdu slušné gore efekty, které byly fakt drsný a nekompromisní, a je jen škoda, že jich nebylo mnohem víc, a samozřejmě nemohu opomenou ani fajn obsazení, čítající pár známých jmen a ty filmu též rozhodně přispěli pozitivním dojmem, a to i díky ucházejícím postavám, které sice nedisponovali ničím zásadním, zároveň ale nepůsobili ani otravně, či trapně, takže ve výsledku vlastně také ok. Eight for Silver zkrátka patří mezi podívané, které diváka sice nestrhnout a ani nikterak neohromí, na druhou stranu času u něj stráveného skutečně nelituji, na to totiž zas nabízel docela slušně stravitelný žánrový zážitek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ti džentlmeni neví, jak se vyhnout kletbě? Že cikánské má musí kromě půdy nabídnout i karavan s výbavou v zimostrázové modři? Takhle nedostanou jako bonus k obchodu pesa, ale vlkodlaka.. Ponurá atmosféra deště, mlhy a bláta, i přes pochybné CGI efekty efektně roztočená spirála násilí (generálský point of view při útoku na tábořiště) a nepopíratelná přítomnost vetřelců, věcí a amerických vlkodlaků v Londýně v tvůrčím DNA Seana Ellise. K útoku na Johnstonova Wolfmana mi však scházela větší variabilita vyprávění a méně čitelnější finále ohledně toho, komu patří kulka odlitá z Jidášovy gáže.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice si nejsem úplně jist, že to, co běhalo po lesích, je vlkodlak, ale jinak tady nemám problém. Má to prakticky všechno. Kletbu, noční můry, vyvedenou potvoru, slušné gore a navrch podmanivý sychravý vizuál, ve kterém se nejedna nadpřirozená mrcha musí cítit jako doma. Pokud bych měl vypíchnout nějakou scénu, tak je to pitvání, které je z mého pohledu jednou z top žánrových sekvencí posledních let. Ten nejmenší problém nemám ani s herci. Co mi trošku chybělo je výraznější napětí a nepohrdl bych ani fungující lekačkou. Ale výše zmíněné všechna negativa vesměs smazalo. Ellis mě nezkalamal ani tentokrát. 80% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film už jsem měl nějakej ten pátek na disku ale pořád jsem ho tak nějak odkládal. Měl jsem za to, že půjde o film s vlkodlaky(což poslední dobou moc nemusím). Tohle jsou ale trošku jiný bestie. Měl jsem obavu z CGI efektů ale v tomhle případě to až tak strašný nebylo. To mi spíš vadila kamera(při akci). Příběh a nápad zajímavej ale určitý zkrácení stopáže by to sneslo. Ačkoliv jsem tomu moc nevěřil tak za mě koukatelnej průměr. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento typ filmu - temne lesy francúzska, 19 storočie a záhadné úmrtia. Príbeh ma zaujal už od začiatku, herecký je to dobré obsadené, krvavé scény sú skutočne drsné a niekomu môžu byť až nepríjemne na pohľad. Prepojenie s príšerou v Gévaudane mi sem tiež zapadlo. Úvod bol perfektne drsný, temný a záhadný a bavil ma viac ako akčný nemastný záver. 80% - 4* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Film byl dokončen v roce 2021, ale mezinárodně vydán až v roce 2022. (Johnny.ARN)
  • Vlkodlačí mytologie, jak je prezentována ve filmu, ve skutečnosti více odpovídá skutečným vlkodlačím pověstem než těm hollywoodským, které v popkultuře převládaly v minulém století. Ve Švédsku jsou vlkodlaci často popisováni jako vnější forma, která v sobě uvěznila proměněného člověka. Dalším společným prvkem je nález částí nebo věcí proměněného člověka při odplenění netvora, velmi podobně jako při pitvě Anne-Marie (Áine Rose Daly) ve filmu. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se mísí praktické efekty s CGI. (Johnny.ARN)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama