Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 1
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Poľská alternatíva Green Street, šmrncnutá drsnejším prevedením v štýle Rise of the Footsoldier à la Poland. Silné momenty sa tu striedajú so slabšími. Extrémne mi tu vadila hlavná ženská postava Dzika a v podstate aj celá dejová línia s poľskými policajtmi. Pritom Weronika Książkiewicz, ktorá ju stvárňuje vlastne vôbec nie je škaredá ženská, ten krátky zostrih, falošné kerky a afektovaná drsnosť mi tu však na nej fakt prekážali. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Další chuligánská, nekompromisní, brutální podívaná z Polska. Hodně to připomíná filmy od Patryka Vegy.  Namakaní frajeři, drogy, krvavý fighty, nechybí i povedená Gore scéna - useknutí ruky, emoce zafungovaly - zabití bráchy, pěkný holky a příběh, který sice není originální, ale prostě poláci tohle točit umí a i přes dvouhodinovou délku, jsem se ani vteřinu nenudil. Drsný film. Nic pro malé chlapečky ! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Už nikdy nedovolím, aby mi někdo rozbil hubu.“ A skoro mu to vyšlo…Furioza. Banda magorů s vymlácenými mozky, která potřebuje adrenalin ve formě rozbití si tlam s jinou, podobně naladěnou skupinou složenou z „raketových inženýrů“. Původně téma filmu nabízelo příslib zajímavé kombinace akční kriminálky a prostředí fotbalových chuligánů. Jenže krimi linka s klasickým „drogy, peníze, vliv“ je poměrně nevzrušivá (nenadchne ani neurazí) a samotní chuligáni…o fotbal tu šlo snad jen omylem, a když člověk slyší velkohubé kecy o „cti“ a „zásadách“, chce se mu hlavně smát. Naivně působí i samotná „infiltrace“, kterou by odhalilo i nepříliš bystré dítě. Herečtí protagonisté mi přišli spíš nevýrazní než charismatičtí, a to s jedinou výjimkou, představitele magora Goldena, který mě upřímně bavil. Choreografie bitek byla nadprůměrná, ale zas nic, z čeho bych se posadil na zadek. Když to shrnu, převládá spíš nenaplněné očekávání a já dávám slabší průměr. „Jednou chuligán, navždy chuligán.“ - „Alespoň mají nějaký hodnoty.“ ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Trochu gangsta, trochu zločinu, obrovský ponor do súbojov holými päsťami, sekanie mačetami, krv a násilie. Nie je to hlboká psychologická štúdia akéhokoľvek druhu, je to len výsledok veľmi dobrej práce. Dostal som viac, ako som očakával, a som si istý, že ak máte radi tento typ filmov, nebudete sklamaní. 7/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská akční jízda podsvětím s tématem fotbalových chuligánů - hromada rozbitých drsných ksichtů, fet, fotbal, nějaký ty nahatý Polky, vše ve velmi syrovém balení . Akčňák, který jede na vlně filmů Patryka Vegy, a člověk si řekne wow, ti Poláci jsou filmově o dvě třídy jinde než my ( už jen castingově si to neumím představit ), ale scénáristicky už to není moc hitparáda jak to nedrží pohromadě. Už to není tak bombasticky překvapivé jako když se objevila série Pitbull ( od roku 2016 ) a ani filmařsky dokonalé jako např. seriál Oslněni světlem (2018) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama