Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Velká Británie David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

David Attenborough na prahu svého života sesumíroval to, co všechno zažil a vzhledem ke svým zkušenostem a hodnotného života dobrodruha může říct, jak moc jsme v prdeli a co všechno by se mělo změnit, abychom se z toho vyhrabali. Naprosto s ním souzním a přeji si, aby se celý svět inspiroval těmi nejlepšími, kteří dělají co pro to, aby snížili uhlíkovou stopu. Ano, začít bychom měli především u sebe, což je pravda, ale pořád si myslím, že Evropa dělá co může na rozdíl třeba od Ameriky nebo především Asie. Kéž by se lidstvo jednou semknulo v jeden celek a pracovalo na tom jednotně. Jinak jsme na dobro zatraceni...Dokument nádherný, nenucený, věcný s nadějí, kterou potřebuje každý z nás, aby na sobě mohl začít pracovat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kdo další by měl vidět tenhle dokument?Všichni...osobní zpověď někoho,kdo i v 94 letech strčí do kapsy o padesát let mladší a jehož život je opravdu hoden obdivu.Attenborough není jen vypravěč a to co nám všem sděluje v tomto dokumentu je nejen poučné a extrémně smutné,ale nabízí i řešení a naději.Formát možná není úplně stoprocentní,ale za tu mesidž kterou přináší tmu prostě nejde dát méně...90% ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

„ Ak sa my postaráme o prírodu, príroda sa postará o nás.“ Vizuálne pútavý a emočne silný dokument z dielne D. Attenborougha, ktorý obsahuje silné posolstvo. Skvelé zábery prírody sa stretávajú s hlbšou myšlienkou jej ochrany a s nádejou na jej záchranu. Musím uznať, že som si cestu, na ktorú nás vzal D. Attenborough užil a odniesol som si z nej viac ako som čakal. 9/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krásná a moudrá zpověď člověka, který se přírodě věnoval celý život a zároveň po formální stránce dokonalý dokument, který i přes četná zjednodušení shrnuje vše zásadní, co naši planetu v současnosti sužuje. David Attenborough tu sice neříká nic, co bychom vyloženě nevěděli nebo netušili. Přesto ale pochybuji, že si mnoho z nás tyto problémy a hlavně jejich kritické dopady na budoucí život nejen divoké přírody, ale i nás samotných, skutečně uvědomuje. Těší mě, že si vyspělé země nejenže problém uvědomují, ale konečně ho začínají organizovaně řešit a že třeba Evropa jako jedna z mála má odvahu zariskovat a do podobných změn se skutečně pouští. A to i navzdory možnému ohrožení vlastní ekonomické stability a nadstandardní životní úrovně obyvatel, která ale při zachování současného směřování stejně není dlouhodobě udržitelná. Doufejme jen v to, aby tyto změny byly nastaveny rozumně, efektivně a abychom kýženého výsledku dosáhli dříve, než si pod sebou stihneme podřezat větev. Vždycky mě rmoutí, když veřejnost (a zejména všeználci z internetových diskuzí) veškeré snahy o změnu, jakkoli tyto změny mají nepochybně i svá mnohá úskalí, pejorativně označí za "ekofanatismus" či dokonce "bruselský ekofašismus." Těm bych tento dokument pro jeho lehkou uchopitelnost, údernost, ale i jasné důkazy a emotivní zabarvení pouštěl především. Kdo jiný ve svých 93 letech má k tématu co říci více, než právě legendární David Attenborough? ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl napsat, že jde o dechberoucí morální apel moudrého pána, ale tady nejde ani tak o morálku jako spíš o faktické přežití a zachování všeho, co (zatím) ještě máme. Měl jsem pocit, že mi David Attenborough vlastně neříká nic nového, ale i tak jsem měl silné nutkání ho pozorně poslouchat a podívat se na řadu věcí ze širší perspektivy. Navíc těžko hledat někoho povolanějšího a zcestovalejšího, kdo viděl skutečně a doslova na vlastní oči, jak lidstvo v průběhu posledních dekád pustoší rostlinné a živočišné druhy na celé planetě. Jeden z mála příkladů filmu, kde na mě izolovaně zapůsobilo jeho samotné poselství. Slyšel jsem hodně námitek, že tohle všechno už bylo dávno řečeno a že se David Attenborough vlastně jen opakuje. Bohužel stále nemám pocit, že by jeho letité apely na ochranu životního prostředí přinesly kýžené výsledky, a proto oba palce (i u nohou) nahoru za každý podobný ekodokument, který bude osvětově tyto myšlenky šířit. [85%] ()

Galerie (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama