Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Až na nadbytečně pozitivní happyend je to nádherná a silná podívaná, vynikající i po výtvarné stránce, která nese spoustu vlastních informací, včetně sociálně kritických, a také svébytný vtip. Kdyby se odvážili méně šťastného závěru, byl by to zářez napořád, ale dá se to odpustit. Jinak od Tomma Moora doporučuji i dřívější Píseň moře. *~ ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem přísnější proto, že jsem podlehl hypu o nejlepším animáku poslední doby. Výtvarná stránka byla nádherná, ale byl jsem připravený na trochu mnohovrstevnatější film. Keltské mýty v Písni moře mě zasáhly víc. O postavách/vlkochodcích se moc nedozvíme a záporák je klasicky jenom zlý. Slýchával jsem přirovnání tohoto filmu k Mononoke, ale místo toho je to spíše takový malý předkrm k masitému hlavnímu chodu, kterým je Miyazakiho masterpiece. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera! Vizuálně je to něco prostě parádního, především to, jak je vyobrazené vlčí smyslové vnímání, jak kouzelný je celý závěr filmu, ten krásný střih a přechody na širokoúhlé zobrazení v intenzivních pasážích, které jim dodávají na síle... Tohle byla úžasná podívaná, dokreslená k ryzí dokonalosti perfektně vybranou hudbou! K filmu mám asi jen jednu drobnou výtku a to je příběh. I když pominu fakt, že se mi po dokoukání hned vybavil Cameronův Avatar, protože kostra příběhu je v mnoha ohledech podobná, nemůžu říct, že by mě sledování tak silně zasáhlo jako Píseň moře. Jistě bylo to emotivní, mělo to silný příběh plný napětí a zvratů (jakkoli předvídatelných), ale nejsem tak dojatý a zasažený, jak to u mě autor již jednou v minulosti dokázal. Je to úžasný film, nádherný a kouzelný, ale pro mě zatím stále zůstává na vrcholu Moorovi tvorby Píseň moře. I tak je to ale u mě velmi zasloužených 9/10. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Všetko fajn, len je strašne cítiť, že toto už Mooore točil v Disney produkcii. ...Moment! Ako prosím? To nie je Disney produkcia?! Aha... no ale tak potom za čo je ten potlesk? Že je to vo vedení príbehu ešte schematickejšie než v prípade Brendana a Piesne a po výtvarnej stránke ďaleko menej odvážne? Tak to je mi ľúto, ale nad týmto sa ja rozplývať nedokážem. Inak... všetko fajn. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Magie Tomma Mooreho dotažená k dokonalosti. Zatímco jeho předchozí režisérské počiny mě okouzlily svou originalitou, ale emočně se mi úplně 100% pod kůži nedostaly, Wolfwalkers si mě omotali kolem prstu od prvního momentu. A to nejen okouzlující, k dokonalosti dotaženou a hrozně sympatickou animací, ale i milým příběhem, který má co sdělit jak dětem, ale narozdíl od mnoha jiných animáků se svým vyspělým uchopením děje bude líbit bez kompromisů i dospělým. Krásná hudba složená z typicky irských motivů samozřejmostí. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • V první verzi příběhu měl být Robyn chlapec a ne dívka. (Puxina)
  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama