Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (753)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na filmy tohoto typu je Ritchie vážně machr. Jedná se o skvěle propracovaný akční drama, kdy Jason Statham bezchybně ztvárňuje záhadného a neustále zamračeného hlídače ve společnosti na převoz peněz. Klady tohoto díla drtivě převažují zápory a tak nemám téměř na co bych si mohl stěžovat. Styl vyprávění lehce připomíná Úhel Pohledu, avšak z důvodu jisté předvídatelnosti bych zápletce udělil pouze čtyři hěvzdy. Naopak vše ostatní bylo pětihvězdičkové (herecké výkony, kamera, humor, akce, hudba, atd..). Na závěr se ještě nemohu ubránit srovnání jednotlivých kapitol, kdy bych nejlépe hodnotil asi tu první, kde dominuje Statham. Nicméně si dílo dokázalo udržet své tempo a konec nezklamal a vlastně dost potěšil. 81% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Novinka s Jasonom Stathamom je vskutku pozoruhodnou snímkou z niekoľkých dôvodov. Keďže ho režíroval Guy Ritchie, mohli by ste čakať, že v ňom bude popri slušnej akcii aj dostatok humoru. Tak tomu však v tomto prípade nie je. Rozhnevaný muž je veľmi vážnym akčným thrillerom, ktorý v podstate žiadny humor nemá, možno iba v prípadoch, keď Jason Statham buď niekoho odbije hláškou alebo efektívne porazí nejakého protivníka. Rozhnevaný muž sa mohol veľmi ľahko stať úplne bežným a štandardným akčným thrillerom, ktorý nie je vyložene nabitý akciou. Avšak akcia, aj keď je slušná, nie je tým najvýraznejším aspektom filmu. Je to práve onen nelineárny spôsob rozprávania, ktorý z neho robí oveľa zaujímavejší zážitok, pretože nám je zápletka odhaľovaná postupne a z rôznych uhlov pohľadu, čo si získa divákovu pozornosť po väčšinu stopáže. (25.11.2021) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Heat Dragged Across Concrete. Ritchie rád krade a Mann se Zahlerem si musí hlídat něco jiného než peněženky. Na autorovy poměry se to drží až nečekaně při zemi, že úplně cítíte ten chlad betonu města andělů, nicméně pokud máte v tvůrčí DNA hravost, nikdy se jí nejde zbavit beze zbytku (úvodní loupež „from inside“, prostřihy akce a plánu s autíčkami). Omlouvám se, že jsem nad ním před časem zlomil hůl. Nyní zase patří mezi Gentlemany, co mi dělají radost.. Pobavilo mě, že nahněvaný Cold Cunt o tvrdosti korundu odrovná šest lupičů a starostlivý zaměstnavatel ho chce nechat pár týdnů doma odpočinout, aby netrpěl posttraumatickou stresovou poruchou. Vždyť PTSP by trpěla Jasonem Stathamem! Let the painter paint.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Málokterý film si onen hněv v názvu zaslouží tolik, jako právě tenhle. Snímek, který se v trailerech (a vlastně i první půl hodině) tváří jako typická stathamovka, totiž Guy Ritchie proměnil v neskutečně naštvaný, zlý a nekompromisní nářez, u něhož si režijní borec z Británie nejspíš řekl, že chce jednoduše natočit nejbrutálnější počin své kariéry. A povedlo se mu to na výbornou. Rozhněvaný muž je drsným revenge thrillerem kombinující starou školu s moderním syrovým hávem a přidává k tomu klasické Ritchieho propriety (i když v mnohem soustředěnější formě) i sympatické vypravěčské hrátky. A zároveň nám oblíbeného režiséra ukazuje v trochu jiném světle. Výsledkem je správně chladná a v jistých scénách opravdu nepříjemná šleha, jejíž mrazivé pocity doplňuje také dokonalá hudba, kterou si nyní budu pouštět asi vždy, když mě někdo na*ere. Jason Statham si tu pak na první pohled jede klasicky to svoje, snad nikdy ovšem nebyl jeho chladný a věčně naštvaný výraz využit tak parádně jako zde. Závěrečná lahůdková třetina, při jejímž sledování se musí Michael Mann či John Carpenter tetelit blahem, už pak jen utvrzuje, v jak neskutečné režijní formě se Guy Ritchie aktuálně nachází. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabsi Ritchieho film, tohle me fakt zklamalo. Necekejte zadnou cernou komedii, zadnej chytrej pribeh ani super cool zabery a hlasky, tohle je proste drsnej thriller, kde se toho moc nenamluvi, postavy jsou jen tak nacrtnuty aby se nereklo, pribeh je predvidatelnej a dal by se shrnout asi tak do dvou vet a jsou tu asi tak dve akce, takze ani Statham nedostane prostor neco poradne predvest. Furt je to sice Ritchie, takze natoceny je to naprosto sebejiste a herecka sestava je lahudkova a kdyby tohle natocil nejakej prumernejsi reziser, muze si gratulovat, jaky to ma skvely becko, jenze od Ritchieho proste cekam vic. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Když na konci filmu postava H (Jason Statham) nastupuje do auta, můžeme si všimnout poznávací značky začínající číslem 211. Policejní kód pod stejným číslem označuje ozbrojenou loupež. (Chekman)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama