Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (224)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se tvůrci pokusili navázat na skvělou komedii Zítra to roztočíme, drahoušku…! a moc se to nepovedlo. Bohužel byl Miloš Kopecký nahrazený Jiřím Sovákem, který je zkrátka jiný herec. Jeho slovní přestřelky jsou o poznání slabší než ty s Milošem Kopeckým. Tvůrci se také snažili o jakýsi děj, který se moc nepovedl. Obě rodiny už moc nebojují proti sobě, ale jen se snaží bezpracně zbohatnout. Jejich vychcanost mě nijak nebavila. Jako většinou je pokračování horší a ode mě si vyslouží slabé tři hvězdy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V porovnání s excelentní jedničkou je tohle už slabota. Místo Kopeckého je tu Sovák, což ani tak moc nevadí, ale zápletka je poměrně ubohá. Teta z Ameriky mě moc nebavila a nijak mě nedostala ani linka Soboty a Dášy. Jediným kladem tohotofilmu tady tak nakonec zůstává František Filipovský a jeho děda, který kouká na večerníčky... A jinak se skutečně dobrý film objeví jen občas. 60% tomu ale dám. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Česká premiéra: 1. prosince 1980. Natočeno: Československo 1980. Scénář: Petr Schulhoff. Kamera: Jiří Macák. Hudba: Milan Dvořák. CITÁT - Ti mají takovou kliku, že kdyby si koupili trpaslíka, tak jim do rána vyroste a ještě jim umyje auto!.......... CHYBA VE FILMU - Když na začátku filmu poslouchá Naďa Kovalová, za dveřmi Novákových, jak závidějí Bartáčkům barevnou Sonku, tak na výtahových dveřích je číslice 4. Ale v prvním díle se stěhovali do 10 patra. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pokračuje v postupném pádu započatém v půlce prvního. Půtek mezi rodinami je tentokrát méně. Znepřátelené klany uzavřely vratké příměří a vrhly se na okrádání důvěřivých dobráků. Původní lehkost se úplně ztratila a pokud byly nějaké postavy alespoň trochu sympatické, tak o to definitivně přišly. Tahle komedie Petru Schulhoffovi pořádně zhořkla. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sousedské vztahy v "nadčasové" rovině s perfektními vtípky a horou nápadů. Obě majetnicky znesvářené rodiny jsou tak kouzelně zahrané, až mám nutkání jim fandit. Netuším proč se to lidem tak nelíbí, ale já se bavil. Typická lidská neřest (lakomství) je tu v čiré podobě z mnoha úhlů, takže pokud se v charakterech někdo najdete, máte co napravovat:-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Miloš Kopecký odmítl hrát v pokračování filmu, protože nebyl spokojen s kvalitou scénáře. (NiaWolf)
  • Novákovci dali Bartáčkovcom 13 000 Kčs, za čo neskôr dostali 500 amerických dolárov. Podľa toho môžeme odhadnúť, že v roku 1980, bol kurz dolára ku korune 1:26. To ale bola cena na čiernom trhu, v banke v tej dobe stál dolár asi 13 Kčs, ale nedal sa kúpiť. (AxelWers)
  • Ve filmu je chyba v umístění bytů obou rodin. V prvním díle bydlí na rovné chodbě a dveře mají vedle sebe vodorovně, kdežto tady sice bydlí vedle sebe, ale dveře mají do pravého úhlu. (cariada)

Reklama

Reklama