Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

maddy 

všechny recenze uživatele

Transcendence pre rok 2021. Sci-fi ktoré by sa chcelo tváriť veľmi inteligentne, ale vo výsledku je tak akurát na smiech. Nefunguje tu totiž takmer nič. Už základné budovanie sveta, kde sú mestá zaplavené vodou je podané s takou vážnosťou a pritom sa jedná o tak hlúpy nápad, že i pri zapojení elementárnej logicky nedáva žiaden zmysel (mrakodrapy sú do polovice zaplavené vodou, ale na tých zvyšných poschodiach veselo funguje ďalej elektrina?!). V tomto nefunkčnom svete následne režisérka rozvíja skôr než akýkoľvek sci-fi príbeh romantickú drámu, čoby samé o sebe nebol najmenší problém keby ... keby to bolo funkčné v rozprávaní príbehu (ale ten nedokáže ani raz strhnúť alebo prekvapiť), keby to bolo funkčné v práci s postavami (ale Hugh Jackman nebol snáď nikdy takto bez akejkoľvek charizmy), keby to bolo funkčné v emóciach (ale chémia medzi hlavnou dvojiciou - Hugh Jackman a Rebecca Ferguson - nie je absolútne žiadna, a to mám oboch týchto hercov v obľube). Následná občasná akcia je skôr iba do počtu a akoby ju režisérka točila nasilu len aby do kín (resp. v tomto prípade skôr na stream) mohla prilákať aj mužské publikum. A ak už k nejakej akcii dôjde, tak je maximálne rutinná. Filmu sa síce miestami darí budovať akú-takú distopickú atmosféru, ale aj to iba v  prípade, že sa nad celým týmto svetom nebudete nijako zamýšlať. Načo sa to totiž celé odohrávalo v tom zaplavenom svete je otázne, pretože pre samotný príbeh je to absolútne nepotrebné, film s týmto svetom okrem pár eye-candy záberov nijako nepracuje a pre celé dianie ktoré je skôr zmesou krimi a romanci je úplne jedno, či by to bolo situované do minulosti, súčasnosti alebo blízkej zaplavenej budúcnosti ako zvolila režisérka, pretože tým filmu privodila iba nespočet logických lapsov. Rotteny tentoraz poprávom zdrvujúce s ich 36%. Za mňa trocha triezvejších CELKOVO: 4/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Né můj šálek kávy, ale strávitelnější než jsem doufal, byť Logana 2 bych viděl raději.Má to docela zajímavý příběh o odemykání ztracených vzpomínek až mě trochu mrzí, že se to muselo vydávat romanticko-krimi linií, vzpomínky assassinů a hitmanů by mě zajímaly více, ale režíruje žena, tak budiž.Hugh Jackman solidní a Rebecca Ferguson neodolatelně svůdná, byť mi přišla její postava docela nevyužitá. Má to docela sympatický komorní vizuál, překvapivě se zde objeví i 2 akční scény ( jedna přestřelka a jeden fight), ale finále mě nezaujalo, chybí tomu výraznější styl, ničím Reminiscence vyloženě nevyčnívá, jede se tak na půl plynu, ale ženy by mohly být spokojené, emoce tu PRÝ fungují a dialogy měly místy, také něco do sebe.Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5. 6/10. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chytrá noir-detektivka o vzpomínkách, zasazená do (budoucího) potopeného Miami lehce trpí svou rozmělněností. Lisa Joy ví co chce říct, ale není tak dobrá vypravěčka jako její manžel a švára. Taky trochu víc opisuje. Příběhu by víc slušel temný, špinavý vizuál. Vypulírované postapokalyptické Miami je moc krásně na to, aby podpořilo Jackmanovu depresi. Pomohla by větší krvavost, Rko je pro dobrý noir prostě povinost, tohle je příliš čisté. Přesto dávám palec nahoru a mrzí mě, že snímek v kinech propadl. Lisa si další šanci rohzhodně zaslouží. P.S: Rebecca Ferguson se pro role osudových femme fatale prostě narodila. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ups, tak tohle se fakt nepovedlo. Už od začátku hodně zmatené a po filmařské stránce zcela nevýrazné. Způsob vyprávění příběhu je zcela obyčejný, režisérka si napsala a zrežírovala svůj scénář a jak vidno, chybí jí cit pro jakoukoliv invenci. Nejvíce urážející je neustálé porušování pravidla „show, don't tell“. Postavy vypráví děj divákovi, pěkně ho vedou za ručičku jako blbečka, namísto aby ho nechali přemýšlet. Tak chytrý zase film není, aby si divák neudělal svoji představu. Hodně mi vadily použité filtry, které měly sloužit k vyobrazení postapokalyptického světa. Jedinou světlou stránkou byla nádherná Rebecca Ferguson, zatímco můj oblíbený Hugh do své role bohužel vůbec nezapadl. Hodněkrát jsem v souvislosti s tímto filmem narazil na srovnání s Transcendence – ve špatném slova smyslu – ale tam, kde jsem si Transcendence opravdu užíval, tady jsem si mohl nudou nehty ukousat. Reminiscence to po právu schytal v kinech, když si vydělal mizerných pár milionů za úvodní víkend. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Reminiscence je film, od kterého jsme čekali asi něco diametrálně odlišného, a z toho nejspíš pramení zklamání diváků, nicméně rozhodně nemůžu řict, že by mě nakonec nebavil - naopak. Hugh Jackman a Rebecca Ferguson jsou skvělá dvojka, svět zatopený oceánem, kde noc je den a den je noc, je sám o sobě zajímavý a ústřední zápletka i samotný motiv reminiscence jsou skvělé. Do příběhu je šikovně zakomponovaný scifi prvek, stejně tak jako občasná akce, napětí a love story, která zde překvapivě nepůsobí rušivě a hezky do všeho zapadá. Samotná první polovina filmu je zajímavý úvod a seznámení se světem, druhá půlka pak přejde do detektivní linie s uspokojivým, překvapivým a zajímavým rozuzlením, které šlape jak má a vytváří fajn výsledný obraz. Jediná výtka je k doslovnému komentování všech myšlenek a pocitů postav, které se dají jasně vyobrazit i bez komentování, ale tak nějak se tady přece jen všechny okecávají nahlas, což nepůsobí až tak dobře, ale to je asi jen můj problém. I přes pocit, že se ze světa dalo vytřískat víc a šlo by z filmu udělat i plnohodnotné našlapané akční scifi (jak jsem původně myslel), tak jsem vlastně spokojený a celé rozpletení příběhu se mi líbí i spolu se vším dalším, co film nabídl. Opatrná “family friendly” čtyřhvězda, která stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Aby vytvorili potápajúce sa Miami, tvorcovia špeciálnych efektov vybudovali skoro 300m priehradu okolo časti opusteného zábavného parku, v ktorom sa nakrúcalo. Zaliali ju po prepočte na litre presne 1892705 l vody, zafarbenej tak, aby pripomínala oceán. (Dajman)
  • Pri nakrúcaní scény, v ktorej Hugha Jackmana topia, strávil herec celé hodiny s hlavou pod vodou. „Bez jediného slovka sťažnosti,“ spomína režisérka. (Dajman)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno