Reklama

Reklama

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastain) je na smrtící misi. Přísně utajovaná zbraň se dostala do rukou nepovolaných žoldáků, a tak vymyslí plán. Spojí své síly s mezinárodní konkurencí! První je německá agentka - drsňačka Marie (Diane Kruger), další je bývalá  spojenkyně MI6 a špičková počítačová specialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a do třetice je to zkušená kolumbijská psycholožka Graciela (Penèlope Cruz). Tyto ženy se navzájem moc nemusí, ale v zájmu důležité mise je nutné, aby spolupracovaly. Musí být o krok napřed před tajemnou ženou Li Mi Sheng (Bingbing Fan), která sleduje každý jejich pohyb. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (132)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jako špatný to rozhodně nebylo. Akční scény byly slušné, herecké obsazení velmi dobré a celkově to bylo zábavné, i když se mi to místy zdálo až moc překombinované. Na druhou stranu je film 355 předvídatelný a samotné téma 100x viděné, a to i v ženském provedení. Jedná se tedy o lehký nadprůměr, který neurazí, ale ani ničím nepřekvapí. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Obyčejný, čistě průměrný špiónský akčňák, jehož největší a prakticky i jedinou výhodou je nadmíru podařené obsazení, zejména se to týká té ženské části, ústřední čtveřice je opravdu luxusní, škoda jen těch nevýrazných záporáků. Příběh není složitý ani ničím výjimečný, místy se sice snaží působit lehce složitěji a zamotaněji, nicméně tyto snahy po určité chvíli vyzní zcela do ztracena a zbyde jen obyčejná přihlouplá akční jízda se svižným tempem a obstojnými souboji. Musím přiznat, že nejvíc dementní mi přišel závěr, to jsem fakt nechápal, co se to vlastně děje. Jinak ale docela fajn oddechovka. Hloupá, ale sympatická. 5/10. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger a Lupita Nyong'o je skutečně velmi kvalitní vybavení do každého pánské ložnice a nejen tam. Je to kvalitka samozřejmě i do každého filmu. U některých lidí tradičně upadnu do podezření, že mé vysoké hodnocení způsobila přítomnost těchto koček, ale faktem zůstává že jsem velmi bavil a film si žíval.  Ze začátku bylo trošku směšný míchat rádoby zašmodrchaný děj s naprosto naivním průběhem dění na plátně. Naštěstí toho tvůrci brzy nechali vzdali se ambicí hrát si chytrý a rozjeli se na vlně akční kravinky a já mile rád přistoupil a jízdu si vychutnával. Akční scény velmi dobrý, Z holek bylo cítit že si sedly a akční postavy si vysloveně užívaly. Musím říct, že dlouho jsem neslupnul akční film s poklidným usměvem jako tohle. Všechny má tempo, spád, je to přehledný, hezky jednoduše naivní, jak má akčnák být a ještě ke všemu hezký holky co umí hrát k tomu se tedy asi ve dvou scénách dostala jen Dianka, ale nemusí pršet, hlavně že kape, že ? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jessica, Diane a Penélope, tyhle tři mohou hrát v čem chtějí a mě to bude bavit, i kdyby šlo o totální průšvih. Kód 355 tak trochu průšvihem je, ale tyhle tři nestárnoucí krásky vše tahají ze dna. Škoda, že scénář nedostal do ruky nějaký profík a nevymyslel sofistikovanější příběh pro ženský akční kvintet. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to antifilm jako poslední Charlieho andílci, jen průměrný ženský akčňák. Zápletka nepřekvapí a jen vysílá postavy na exotické lokace a do akce řešit obvyklý špionský stuff. Postavy nezaujmou, ale ani neiritují a na herečky se dobře kouká a odehrají si svoje. A akční scény nejsou úplně marné, ale ani nijak zázračné - rozpočet 75 mega není vidět, z filmu si nebudete nic pamatovat a mnohem víc by mu to slušelo na nějaké online platformě než v kinech. Postavy Kruger a Chastain mě ale bavily a jak si Kruger na marockém tržišti poradila se zabijáky bylo super. Klidně bych si s nimi dal pokračování, ideálně pokud by Kinberga nahradil nějaký schopnější scenárista a režisér. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel ve Francii (Paříž), Maroku a Velké Británii (Londýn). (ČSFD)
  • Na začátku při honičce v metru se nejdříve pokouší prchající Marie (Diane Kruger) nastoupit do stojícího vlaku, který je však již uzavřen k odjezdu. Marie prchá do tunelu metra a Mace (Jessica Chastain) běží za ní. Po rvačce Marie opět prchá a celá scéna končí tak, že je Marie lehce zraněna, ale stejně ještě přeleze koleje, těsně před projíždějící vlakem. A přestože vlak jede poměrně rychle a přestože víme, že jeho dveře jsou během jízdy zablokované, najednou vidíme Marii uvnitř vlaku, jak ukazuje „jedničku“ Mace. Jenže v tom je právě problém: jak mohla vylézt na rychle jedoucí vlak, jak se mohla dostat dovnitř, když do stojícího vlaku to v zastávce nešlo a jak to mohla udělat tak rychle, že ještě mohla ukazovat neslušné gesto?! (pjotri)
  • Bingbing Fan byla podezřelá z daňových úniků v Číně, kvůli čemuž mohla natáčet scény do filmu až od 9. dubna 2019. (lyukassza)

Reklama

Reklama