Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem osobitější příběh, ale první díl je vlastně jen převyprávěním filmu, jen s jinou protagonistkou a Kapitánem Amerikou v Iron Man obleku. Při sledování jsem hodně vnímal, jak uspěchaný je děj, protože musí sesumírovat celovečerní film na plochu necelé půl hodinky. Kdyby raději autoři vymysleli vlastní story... Rozhodně bych se ale podíval na celou sérii těchhle animáků, které si oproti filmům můžou dovolit větší eskapády. Btw, kdo v Disney má takovou zálibu v chapadlech? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Parádní epizoda věnovaná Peggy Carter v roli Captaina Americy. Pro čtenáře takových komiksů, jako jsou například Exiles, ta myšlenka není nová, ale je skvělé být u toho, když se i nadále rozvíjí. Nový animák od Marvelu byl risk, protože animovaný Marvel dobrou reputaci nemá, ale situace se příznivě mění. ()

Reklama

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

Tak máme tu v poradí štvrtý seriál od MCU toho roku a zatiaľ najslabší štart bohu žiaľ. Animácia bola dobá hudba v pozadí tiež tak trochu má to vratilo do čias prvého Kapitána Ameriky čo bol aj zámer tvorcov a vyšiel ale príbeh celkovo taký priemerný. Možno som očakával trochu viac. Každá epizóda by mala byť o niečom inom a ukázať nám možnosti multivesmíru na čo sa aj teším tak snáď to nebude také sklamanie ako pilotný diel. ()

kristina.b 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace skvělá, moc pěkně se na to kouká.  Hned na začátku nám vypravěč vysvětlí o co tady půjde: What If? Co kdyby?  Super vojákem se místo Steva stane Peggy, takže se díváme na to jaké by to bylo kdyby ona byla Captain. Má to jen půl hodiny takže tam není velký prostor na hluboký příběh, ale myslím, že to bohatě stačí. Měla jsem z toho pocit jakoby se otevřel komiks a postavy se začali hýbat.  No určitě jsem zvědavá na další díly. Tomuhle dílu  dám 3* a těším se na další What if…? ()

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si vyhledala na základě filmu Dr. Strange v mnohovesmíru šílenství, protože jsem tam zahlédla kapitánku Carterovou. A tato animovaná verze byla super, aby zachránila projekt, tak do toho šla a pak jí chlapi v podstatě nadávali, že je jenom ženská a že se projekt nevydařil, ale ukázala jim, že na to má. Zajímavé bylo ten konec, jak se dostala do přítomnosti díky nějaké obří chobotnici z teseraktu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Red Skull se v tomto díle snaží přivést s pomocí Tesseractu na Zemi bytost z jiného světa. V komiksech se tato bytost jmenuje Hive. Je experimentem, který měl představovat fyzické ztělesnění Hydry. Variace na toto monstrum se objevila ve třetí sérii seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013). V tomto seriál byl Hive (původně se jmenoval Alveus) parazitický Inhuman, jehož následovníci založili tajnou společnost, ze které se později vyvinula HYDRA. (Frca)
  • Starověká ilustrace Tesseractu obsahuje přepis ve starém futharku (nejstarší forma runové abecedy). Po rozluštění run zjistíme, že je tam napsané „Spacestone“. (Kubaaa97)
  • V knize o Tesseractu psané italsky je řádek, který v překladu znamená: „Nedovolte, aby se toho dotknul naštvaný fialový kluk.“ Jedná se o odkaz na Thanose, který jej získá v Infinity War (2018). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama