Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze samostatné podstaty tohoto seriálu mi dává smysl k jednotlivým epizodám přistupovat jednotlivě. Už jen proto, že ostatní mají mnohem větší potenciál, než tento nezdařený první výstřel. Jak už řekli mnozí, děj jen zbytečně kopíruje originální snímek a zároveň ho nestíhá na mrzkém prostoru půl hodiny řádně odvyprávět. Toto jsou ovšem jen následky skutečného problému, celá koncepce seriálu je založena ne na samostatném ději ale na parazitování již natočených hraných filmů s proměnlivou kvalitou. A pokud se přepíše jeden z nejhorších, jen s ženskou postavou, jaký to může mít úspěch? ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco nebola tá animácia až tak otravná ako som čakal, príbeh k tomu odsýpal jedna radosť, takže sa nestíhate nudiť. Captain Carter-ka je skvelá, a musím pochváliť choreografiu jej súbojov, keďže od Winter Soldiera som nič lepšie od Marvelu nevidel. Potešilo množstvo What if..? odbočiek, a neviem sa dočkať ostatných dielov. Ale ak by aj tento diel mal veľa pozitívnych ohlasoch, neviem si filmovú verziu nikdy predstaviť. Prečo? Tak veľkú, svalnatú ženu, ktorá by bola aj dobrá a charizmatická herečka nepoznám :) PS: Moja zenuška ma práve opravila a prekvapila zároveň, navrhla Brianu z GOT, hmmm... Čo vy na to? 🧐 ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marvel si jako pilotní díl snad nemohl vybrat nezajímavější látku, která mi teda cool myšlenku tohoto seriálu vůbec neprodává. S animací už jsem se smířil a při dívání vlastně ani moc nevadila, ale příběh je až příliš zkratkovitý, nezajímavý a bez vtipu na to, aby člověka bavil alespoň na tu půl hodinu. Tak snad další díly budou zajímavější. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Parádní epizoda věnovaná Peggy Carter v roli Captaina Americy. Pro čtenáře takových komiksů, jako jsou například Exiles, ta myšlenka není nová, ale je skvělé být u toho, když se i nadále rozvíjí. Nový animák od Marvelu byl risk, protože animovaný Marvel dobrou reputaci nemá, ale situace se příznivě mění. ()

kristina.b 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace skvělá, moc pěkně se na to kouká.  Hned na začátku nám vypravěč vysvětlí o co tady půjde: What If? Co kdyby?  Super vojákem se místo Steva stane Peggy, takže se díváme na to jaké by to bylo kdyby ona byla Captain. Má to jen půl hodiny takže tam není velký prostor na hluboký příběh, ale myslím, že to bohatě stačí. Měla jsem z toho pocit jakoby se otevřel komiks a postavy se začali hýbat.  No určitě jsem zvědavá na další díly. Tomuhle dílu  dám 3* a těším se na další What if…? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Peggy Carter (Hayley Atwell) představuje v tomto díle variaci na postavu Captain Britain. Ten se poprvé objevil v komiksech v říjnu roku 1976 pod jménem Brian Braddock. (Frca)
  • Snaha Red Skulla vyvolat stvoření z jiného světa za účelem vyhrát druhou světovou válku pochází z miniepizod Meet Captain America (Micro-Episode)The Red Skull Strikes!If This Be Doomsday! (z nichž byla později vytvořena epizoda Meet Captain America, 2010) seriálu Avengers: Nejmocnější hrdinové světa (od r. 2010). (Kubaaa97)
  • Scéna, ve které se Peggy Carter dostane do současnosti, je stejná jako ve filmu Avengers (2012), kdy portálem, který vytvořil Tesseract, prošel Loki. Stejně jako ve filmu jsou přítomni Nick Fury a Clint Burton / Hawkeye. (Frca)

Reklama

Reklama