Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dana Martinová, mladá žena volnějších mravů, zemře rukou psychicky labilního mladíka Pavla Zacha. Ten se v záchvatu žárlivosti neudržel a zabil dívku úderem do hlavy. Policie najde mrtvolu díky Danině kamarádce Evě Simonové. A právě Eva se stane druhou Pavlovou obětí. Mladík totiž v obavě z vyzrazení dívku napadne a utopí ve vaně. Dvojnásobnou vraždu dostane na starost jako svůj první případ kriminalista poručík Zeman, jemuž pomáhá zkušenější kolega Suchánek. Vyšetřování však zpočátku nikam nevede. Zatímco Pavlův otec se snaží umístit duševně nemocného syna do psychiatrické léčebny, Pavel ze strachu spáchá další vraždu. Ani on, ani vyšetřovatelé však zatím netuší, že od jisté doby je Pavel pouhým nástrojem v rukou někoho jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale komupak to děláme pá ?! Tak se mi zdá, že jste s ní dál než s celým případem.." ;) Famózně hláškující policejní fotr Moučka, tokající Cupák major Zeman, machrující Přeučil či vraždící herecky snad zajímavější než jako režisér Adamec ve stejně výtečné jako nedoceněné Shulhoffově buddy detektivce narativně nesmírně sympatického střihu.. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Podobný typ retra je mi velmi příjemný. Má to pro mě kouzlo, vystavěné na solidním příběhu a umocněné černobílou a neskonalým půvabem Marie Málkové. Ony tu byly nemálo půvabné všechny herečky - Obermaierová, Vránová, Bartošová... A muži byli supermani - Cupák by z chlapů svým hlasem udělal beránky, ženský by pouhým mluvením přivedl k extázi, Brzobohatý okouzlující absolutně na max... Krásný chaty, auta, moderní domácnosti... O Petru Schulhoffovi jen slýchám, jeho tvorbu snad s výjimkou Kalaše neznám, ale po tomhle filmu bych ho nazval hollywoodským tvůrcem ve službách Barrandova. Od A do Z na efekt a ten se (u mě) dostavil. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moc dobré. Tlukot srdce uvozuje film a také většinu temných momentů. Zjev Marie Málkové pro mě tvořil takový light motiv celého příběhu, její sladký hlásek a neokoukaný obličej tam naprosto sedli. Trochu zvláštní spolupráce mezi Suchánkem - Moučka a Zemanem - Cupák. Jiří Adamec byl slušnej máničkopošuk. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

My tiež vieme, kto je vrah, takže už od počiatku očakávame, že to bude nakoniec predsa len o niečo zaujímavejšie, než sa zdá. Vyšetrovanie niekoľkých vrážd kombinuje všetky postavy v štýle každý s každým a možno sa pridá medzi nich aj Cupákov vyšetrovateľ. Na konci nás chvalabohu čaká aj jedno prekvapenie, ktoré síce nie je v štýle nejakého nespoľahlivého rozprávača, ale predsa len posunie všetko do trochu inej roviny a uspokojivo uzavrie. Napriek tomu si myslím, že ako hodinová časť nejakého krimi seriálu by to malo lepšie tempo. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

V podstatě omylem jsem v televizi narazil na tuhle detektivku a celý ten Schulhoffův styl + hudba Pavla Blatného mě navnadili na zážitek á la Major Kalaš. No nestalo se, nejen kvůli tomu, že vrah je znám na začátku filmu. Na vině je i celkem mělká psychologie a (samozřejmě?) Jiří Adamec, který ve své roli příliš věrohodně nepůsobí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení scény, ve které měl Jiří Adamec jako psychopat Pavel Zach utopit ve vaně svou tetu, málem došlo k tragédii. Aleně Vránové, která ji hrála, se do plic dostala voda a opravdu se začala topit. Nikdo ze štábu to netušil, všichni si mysleli, že se tak urputně brání, protože to podle scénáře bylo jejím úkolem. Nakonec herečku musel oživovat narychlo přivolaný závodní barrandovský lékař. (raininface)
  • V pokoji vraha je plakát anglické rockové skupiny Deep Purple. (vojtas73)

Reklama

Reklama