Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

lamps 

všechny recenze uživatele

Daleko vysmívanější Batman a Robin mě paradoxně bavil o dost více - byla to sice ještě větší blbost, ale tak nějak přiznaná a ve své imbecilitě místy hrozně roztomilá. Batman navždy má kvalitnější příběh a jakousi snahu o temnější gothamský rukopis, ale většinou je nesnesitelně nudný a rozplizlý do kostrbatě pospojovaných epizodek. Kilmer je jako Batman v poho a Carrey i Jones jsou samozřejmě skvělí herci, ale jejich nekontrolovatelné kreace jen podtrhují výjimečnost Nicholsona a Heatha Ledgera, kteří své temné klauny vybalancovali o poznání lépe (i když se ocitli v daleko promyšlenějších konceptech a scénářích). Fakt nechápu, jak mohl Schumacher, režisér hned několik obdivuhodných hitů, takhle hluboko klesnout. Ta batmanovská poetika fakt není pro každého. 40% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování série. Nicméně Val Kilmer mi prostě v roli Batmana nesedl. Nejlepší Batman celé Batmanovské éry byl jednoznačně Christian Bale. Tady nemá Batman charakter, je to jen postavička v přiblblém kostýmu. Dále mi hrozně moc vadil dabovaný hlas ,,hádankáře", věřím, že v orginále to bylo lepší. Jinak už není co vytknout, ostatně moc toho k vytknutí už nezbývá. Horší než druhý díl, ale lepší než první. * * ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Val Kilmer je bezkonkurenčne najhorší Batman/Bruce Wayne v histórii filmografie. Tommy Lee Jones a Jim Carrey podávajú najhoršie výkony kariéry a Joel Schumacher definitívne stráca súdnosť a nakrúca najhoršieho Batmana. Mesto balí do halogénu a ničí všetko, čo Burton vybudoval. A to najhoršie - v jednej scéne donútil Batmana usmiať sa! Batman Forever je odporná hlúposť plná debilných zvratov a ešte debilnejších postáv, kde všetci záporáci hrajú to isté - Schumacherovského neónového Jokera. O deji sa radšej ani nevyjadrovať. Pri takej kolosálnej kravine začne vynikať aj Batman & Robin. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Schumacher to poňal po svojom a ja som myslel, že som na sado maso techno párty plnej stroboskopov a fluoreskujúcich mejkapov. Občas som aj myslel, že pozerám telenovelu točenú mobilom a že Tommy Lee Jonesa dabujú , ale i tak ma to celkom bavilo. P.S. Kde je starý dobrý Val Kilmer??? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prihodili sa tu dve kategorické zmeny oproti prvým dvom častiam. Za prvé to bola zmena režiséra. Po snovom vizualistovi Timovi Burtonovi sa tento krát réžie chopil skúsený Joel Schumacher. Za druhé je tu nová tvár pod maskou Batmana - Val Kilmer. Ten myslím celkom dobre nahradil Michaela Keatona, ktorý hral v prvých dieloch. To však nemôžem tvrdiť o Schumacherovej réžii. V tomto filmovom žánre za Burtonom viditeľne zaostáva. Veľmi dobre sa tu predviedol Jim Carrey v zápornéj úlohe pána Hádankára. "Batman navždy" *** ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Vzhled Batmobilu měl mít původně na starost výtvarník H. R. Giger, známý především díky hororu Vetřelec (1979). Nakonec byl ale jeho návrh zamítnut. (Ostrovan211)
  • Je všeobecně známo, že režisér Joel Schumacher nebyl s výsledným sestřihem příliš spokojený. Až v červenci roku 2020 (měsíc po režisérovi smrti) se potvrdily zvěsti, že skutečně existuje cca o 45 minut delší verze. Oproti požadavkům studia Warner Bros. je o něco temnější a zásadním způsobem dovysvětluje charakter Bruce Wayna (Val Kilmer). (CamilleS)

Reklama

Reklama