Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduchá ale skvela, akčná a sakra napínavá jazda. Zopár drobnosti, nezmyselností a chybičiek krásy tam je, takže to zas úplne super nebolo. Každopádne výborná hudba (Sinnerman), akcie, štipka humoru (Nevím, co bych pro vás mohla udělat. Já jo. Už mi nikdy nevolejte), herci (Evans, Basinger, Statham, Macy) a hlavne skvelé tempo filmu vám nedajú vydychnúť! 85% - 4* ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Thriller postavený na jednoduché zápletce a v kterém se vlastně pořád něco děje. Film je poměrně krátký a tak neztrácí dech a myslím, že hodně lidí bude i bavit. Celkový dojem ale poněkud sráží naivita a banalita příběhu a také různé nelogické řešení dějových zápletek. Pokud se chcete skvěle bavit vypněte mozek a jen sledujte. U mě je to lehce nadprůměrný film a s odřenejma ušima mu dávám nakonec 4 hvězdičky. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to teda docela úlet. V úvodu jsem měl totiž pocit, jestli si ze mě Chris Evans nedělá prdel, když ve filmu schválně chodí bez tílka a na laciný kecy balí Jessicu Biel. Ta mu to ale úplně nežere a tak mám po úvodu pocit, že se rozjíždí hodně slušný Beverly Hills 90210. Pak se ale na scéně objeví Kim Basinger, která má problém a v tu ránu se z filmu stává reklama na Nokii. Tenkrát asi dobrý, ale dneska je to poměrně k smíchu, když si uvědomím, kde dnes Nokie je a co v roce 2004 podle tohoto filmu uměla. O některých funkcích jsem totiž do shlédnutí tohoto filmu neměl ani ponětí, ale budiž. Postupem času se totiž rozjede docela slušnej akčňáček, kterej má nádech toho nejlepšího, co akčňáček může nabídnout. Takže nakonec překvapivě i spokojenost, u které bych ani nečekal, že vlastně skončím. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se docela vyděsil, co si to na mě debutující Morgan ve scénáři připravil, protože hlavní únos vybafne dřív než se rozkoukám a hned zkraje připraví nesnesitelně (a téměř nesledovatelně) hysterickou Kim Basinger a hejska Chrise Evanse, balícího zpátky svoji expřítelkyni. Nakonec je z toho ve výsledku směska, která střídá výtečně vygradované napětí s logickými lapsy a do toho všeho přidává i středně vysokou horu klišé. Naštěstí se nám z hejska postupně vylíhne sympaťák, takže jsem měl komu fandit a hlavně díky právě Evansovi mám z Cellularu dojem lepšího průměru. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Když přejdu to, že je to tak trochu propagace Nokie, tak musím říct, že jsem se bezmála sto minut docela solidně bavil. Velký klad je, že to ani režisér, ani scénárista a mnohdy ani herci neberou zase tak vážně. Scénář vcelku ušel, samozřejmě se film nevyhnul několika krkolomným scénám a provařeným klišé, ale nic co by se nedalo vydržet tam nebylo. Tempo bylo velice solidní a po celou stopáž se člověk nenudí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Během úvodního víkendu (8. – 10. 9. 2004) si 25-milionový thriller odnesl z kin 10,1 milionu dolarů. Celkem diváci za lítsky utratili 32 milionů. (imro)
  • Snímek měl původně tzv. turnaround status, což znamená, že studio vlastnící práva se ho vzdává, a tak si film může zakoupit jiné studio. Takto se dostal Mobil ze Sony do New Line Cinema. V této pozici se však neocitnou jen filmy, které nejsou úspěšné, pochodili takto i Černý jestřáb sestřelen či Traffic: Nadvláda gangů. (imro)
  • Film měl před spuštěním natáčení chvíli „utrum“ kvůli ostřelovači, který terorizoval obyvatele Marylandu a Virginie v roce 2002. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno