Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

nash. 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké s tím dělal Scott drahoty a kolik filmového materiálu přitom spotřeboval, je výsledkem jen průměrná a také místy až nudná krimihistorka plná dobových klišé a Japonska, které však nehraje v příběhu velkou roli. Úplně stejně by se to všecvhno mohlo odehrávat v tradičním LA. Nesedl mi Douglas, nesedla mi Kate Capshaw, nesedl mi Černý déšť. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce evidentní produkt akčně-kriminálních osmdesátek. Dost dobře nechápu, proč se tehdejší superhvězda Douglas sešel s Ridleym Scottem právě u tak tuctového námětu, který jejich kariéru nemohl nijak obohatit. Ale nemůžu jenom kritizovat, na to je Scott příliš zručný režisér, který si pohrává s atmosférou a hlavně má kliku, protože Hans Zimmer (zdaleka ne naposled v kariéře) zachraňuje svou kompozicí celý film. ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že Černý déšť není hoden pověsti Ridleye Scotta. Rukopis jeho mistrovské filmařiny však zcela převažuje nad poněkud běžným a provařeným příběhem a trochu plytkým scénářem. Dvojice policistů v podání Michael Douglas a Andy Garcia jdou kupodivu docela dobře k sobě a v celou záležitost povyšují do lehce nadprůměrné krimi. Scéna konfrontace Yakuzy s oběma hrdiny v podzemní garáži mnou naprosto otřásá, jak málokterá jiná. Jakékoliv její přiblížení by bylo spoilerem.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vidíš to ??" - "Možná nemá drobný.." ;) Tak tenhle svůj divácký dluh vůči Scottově filmografii bych si klidně milerád ponechal třeba i napořád, protože nablblý, jakkoli chlapácky nahláškovaný, Černý déšť platí v důsledku jen za slabý kalkul ždímající vizuál skvostného Blade Runnera, a navíc i ukázkový protipól kupříkladu Posledního samuraje.. Černý déšť, tahle Ridleyho žlutá díra ve sněhu, jen dokládá, jak často si tenhle výtečný režisér vybírá špatné scénáře.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický predstaviteľ akčnej kriminálky v 80. rokoch minulého storočia. Dejovo len priemerné, zato však snímok vyťažil maximum z réžie a z hereckého dua M. Douglas - A. Garcia. A po rokoch už môže divák pamätník ťažiť aj z nostalgickej atmosféry toho obdobia. Nič prevratné, ale nebola to ani strata času. 65/100 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama