Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (663)

Madison 

všechny recenze uživatele

Hannibal nemá v porovnaní s Mlčaním jahniat prepracovaný príbeh a dá sa z neho vyčítať jeden úmysel - vzdať hold krvilačnému, nenahraditeľnému Hopkinsovi, čoby posmešnému doktorovi Lecterovi a podľa mňa sa to darí na výbornú. Hopkins si kradne celý priestor pre seba a je úžasný, chladný, elegantný a vynaliezavý - jeden z tých nenapodobiteľných psychopatov, ktorí sú inteligentnejší a chytrejší, než celý ansábel policajnej akadémie. Myslela som, že to bude katastrofa, ale po vstrebaní všetkých dojmov som dospela k záveru, že si to 4* zaslúži. Scott sa nesnaží z predošlých častí čosi kopírovať a rozhodol sa ísť vlastnou cestou s vlastnými režijnými vychytávkami a svojským, chvíľami "nádherne" brutálnym pojatím. Lecter mi bude chýbať - jedna z najcharizmatickejších a najcynickejších postáv, ktorá sa kedy objavila na filmovom plátne. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Takže místo Jodie Fosterové Julianne Mooreová? Nemám nic proti druhé jmenované, ale bez Jodie to už není ono. Jinak to mělo docela náboj, ikdyž už tu nebylo to kouzlo z prvního dílu. Trochu spíšené pocity ve mně vyvolala scéna s večeří (je vůbec možné, ikdyž je člověk hodně, hodně nadrogovaný, stále jednat a být vzhůru, když mu někdo druhý právě krájí kousek mozku?). No, ale díky znovu excelentnímu Hopkinsovi hodnotím 4*. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Dr. Lecter se vrací v krvežíznivém stylu, ale spokojenost tentokrát nepanuje. Nejhorším možným startem je veškeré počínání Clarice, která mě s tváří unylé Julianne nutila usnout každou svou replikou na téma "střílela jsem na ženu s dítětem". Díky dokonalému Hannibalovi a překvapivě zdatně sekundujícímu Liottovi je ze zdánlivě zbytečného filmu nakonec dostatečně napínavý thriller, ale zdlouhavá hluchá místa ho odsuzují k nálepce násilím přišitého sequelu. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

U pokračování Mlčení Jehňátek jsem očekával, že film se bude hlavně zaměřovat na herecký výkon Anthonyho Hopkinse a dá se říci, že se jim to povedlo a bylo to jediné, co dá filmu přičíst k dobru. Julianne Moore ani náhodou nenahradila herecky ani krásou Jodie Foster. Jinak průběh filmu a dialogy nebyli nikterak zajímavé a závěr mě absolutně nezaujal a nešokoval. Hudba narozdíl od prvního dílu nebyla vůbec výrazná a o atmosféře radši ani nemluvím. Druhý díl oproti Mlčení Jehňátek je silně slabý odvar a mé hodnocení 1,5 hvězdičky... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla Hannibala ohodnotit jediným slovem, tak by to bylo: důstojné. Hannibal určitě je důstojným pokračováním legendármího filmu. Dává velké množství příležitosti Hopkinsovi neslézt z plátna a velmi příjemně rozvinout vztah s jeho oblíbenou agentkou. Ano, Julianne Moore je jiná, nežli Jodie Foster, ale ono je to vlastně dobře. Clarice hodně vyzrála za tu dobu a jako kolemjdoucí divák nevyžaduju, aby měla stejnou tvář, jako během svých studií. Prostředí intelektuálně snobské Itálie pro mě také funguje jako příjemné ozvláštnění. Takže vzhůru za Červeným drakem. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (40)

  • Anthony Hopkins za postavu Hannibala obdržel do té doby nejvyšší honorář ve své kariéře, a to 15 milionů amerických dolarů. (Edgerton)
  • V knižní předloze má Hannibal Lecter (ve filmu Anthony Hopkins) cestovní doklady pro útěk z Florencie ukryty v tzv. Ďáblově brnění. (Cenobita)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno