Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně vydařenej kousek kde se nám páří akce s komedií. Axel F na jedný straně vyšetřuje poměrně brutální gang, který se s tím nesere ani v rámci Axelova okolí a na druhý straně nám blbne po Beverly Hills a laškuje se svejma Beverly parťákama. Za absolutně dokonalou scénu považuji tu jak Axel získá barák pro svůj druhý pobyt na 902 10. Líbilo je to na hraně mezi 3-4, ale protože je to zatím můj nejhranější díl celé série, dávám 4* . ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když skončíte v Beverly Hills s dírou v hlavě, může to být ze dvou důvodů. Buď vás do ní střelila Stalloneho dvoumetrová matrace a nebo jste potkali Axela Foleyho na pracovní dovolené.. Pokračování stojí na stejných dějových pilířích jako jednička, přičemž domíchávač Rosewood a exprezident Taggart se pod vlivem výřečného detektiva z Michiganu ještě více odvázali. Scottův sexy režijní styl patří k době, stejně jako bezstarostnost a naivita krimi-akce z osmdesátek a raných devadesátek - asi nebudu první ani poslední, koho mrzí, že se podobné filmy již netočí. No nic, třeba se to období v rámci střídání trendů zase jednou vrátí na filmařské palety. Budu čekat.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zase jedna príjemná nostalgická spomienka na 80-te roky, kde vôbec nejde o dej alebo herecké výkony. Kvalitatívne v podstate na úrovni jednotky, teda pokiaľ si dobre spomínam, bolo to už dávno. Po desiatich rokoch si ešte stále pamätám na fór s dlouhejma velkejma ptákama. Zlaté herecké obdobie Eddieho Murphyho a Scottova prepríprava na jeho žánrový vrchol v podobe Posledného skauta. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je osmdesátková pecka. První díl mě nenadchl, ale Tony Scott přesně pochopil, jak se má akční film v 80. letech točit, dal tomu svůj drive a nechal film prostě plynout. To se podařilo a vznikla z toho řízná jízda, kde Eddie Murphy naplno ukazuje svoje schopnosti a je skutečně zábavný. Navíc má k ruce dobré nadhazovače. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím, ale nějaký zásadnější kvalitativní propad na druhém dílu s Axelem Foley v hlavní roli nevidím. Jednička se nesla v poklidnějším tempu, to tady s většinou musím souhlasit. Režisér Tony Scott rozhodně dupl na plyn, proto i toto pokračování z roku 1987 na první pohled působí akčněji. A to mi určitě nevadilo...Jako hlavní plus ale musím vyzdvihnout komediální stránku filmu. Ta naštěstí neutrpěla žádné významnější šrámy, tudíž i tady se mnohokrát zasmějete, a to přímo upřímně od srdce. Jednoduše trio Foley-Rosewood-Taggart nikdy nezklame. Záporáci též docela zapamatovatelní (výrazná Brigitte Nielsen) a finále po všech stránkách uspokojivé. Jo, na tohle si určitě v budoucnu znovu udělám čas. Mladý Eddie Murphy se svou ukecaností neměl ve své době žádnou hereckou konkurenci. Za mě dávám 7,5/10 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (25)

  • V úvodu filmu vyjíždí Axel Foley (Eddie Murphy) s automobilem Ferrari 328GTS se staženou střechou, ale v ulicích Detroitu se prohání s Ferrari 308GTS. Když přijede až k baru, kde nabízí ke koupi kreditní karty American Express, jde opět o Ferrari 328GTS, tentokrát s nestaženou střechou. (ajaxx)
  • Ve scéně, kdy Axel Foley (Eddie Murphy), Billy Rosewood (Judge Reinhold) a John Taggart (John Ashton) jedou v autě a prudce zatáčejí doleva, spadne z vozu maják. V následující scéně je však opět na střeše. (Chip89)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama