Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (405)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

O triedu lepšie ako Geostorm, ktoré nemalo hlavu ani pätu a rovnako v ňom hral hlavnú úlohu Gerard Butler. Greenland obsahuje množstvo logických dier, neracionálneho správania sa postáv a klišé. Niektoré zábery unikania pred nebezpečenstvom sa však tvorcom vcelku podarili a snímke nechýba ani slušné napätie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal vyšší hodnocení, ale je to ubohý kalkul dnešní doby. Naši hrdinové utíkají a ten kdo jim chce ublížit nebo je na ně škaředý jsou často běloši a ti kdo jim většinou pomáhají jsou černoši nebo dokonce hispánci. Nejsem rasista, ale tohle tlačení na pilu smrdí a vůbec se mě to nelíbí a to nemluvím o tom, že Butler je samozřejmě hroznej herec, ale tady není tou hereckou slabinou, tu zde představuje jeho malej filmovej syn, který je nesympatický až na půdu a jelikož s ním nejsem do rodiny, dělalo by mě problém jej neustále tahat sebou a dostat jej do bezpečí. Poznámka na závěr, postavy po 9 měsíční izolaci vylezou z krytu a vypadají úplně stejně jako když do něj vlezly. Včetně zastřižení vousů :) PS: "Člověk by čekal, že technika bude v nouzový situaci fungovat." tak takhle vypadá adept na hlášku roku, kterou pronese Butler, když mu nefunguje telefon. 40% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama místo velkolepé destrukce matičky Země v přímém přenosu? Ale proč ne. Dobře, jsou zde klišé - rozbitá rodina, překážky na útěku, zapomenuté léky....jenže to k těmhle filmům tak trochu patří. Ty nesundané náramky mi vadily, ale zase by bez nich nebyly patřičné zápletky, což chápu. Napínavý příběh má několik velmi dobrých scén. Zmatek na letišti, stopování se synem, cesta dodávkou....uf. A katastrofických efektů není sice mnoho, ale těch pár přesně sedí. Nejlepší je asi meteoritický déšť. Za mě spokojenost. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympaticky civilné zobrazení náhlého konce světa asteroidovou bouří. Jak by asi probíhalo, jak by na něj zareagovali smrtelníci a jak složitě by se ti šťastnější z nich (rozuměj “vylosovaní”) dostávali do krytů. Katastrofický thriller se skromnějším rozpočtem v digitálu a větším důrazem na postavy. Bohužel v nejklišovitější představitelné vztahové konstelaci - rozhádaní, odloučení manželé, které spojuje jejich syn (expozice je přes kopirák Válka světů). Vizuální efekty a akční scény super a ve finále mě obzvláště potěšili aero záběry na “Greenland”, moji cestovatelskou numero-úno srdcovku co se přírodních neuvěřitelností tyče (nechci spojlovat). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na naši planetu dopadají úlomky komety a jedna rodinka dostane exkluzivní vstup do jednoho z úkrytů. Proč zrovna ona, to netušíme, proč ostatní ne, také netušíme, asi by bylo málo stavbařů. Ale světě div se, ačkoliv je rodinka považována za exkluzivní, nikdo z těch, kteří tuto rodinku v seznamech takto vedou, netuší, že synek bere léky na cukrovku či co, a takoví se do úkrytů neberou, ne ne ne. A tak se nejdřív hledají, pak se najdou a hledají nový úkryt, nu a hádejte, jak to dopadne? Trikových efektů je na konci asi půl minuta plus během děje jednou dopadají kusy komety na silnici (aby pak celou dobu už žádné kusy komety na silnici nedopadaly a hrdinná rodinka mohla dosáhnout cíle - dokonce nepadají, ani když letí vrtulníkem). Happy konec je pak povýšen na druhou všemi těmi hlášeními radiostanic a ptáčky létajícími svobodně ve vzduchu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie začalo 1. mája 2019 a trvalo celkovo 2 mesiace. (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama