Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (405)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

A přece to jde! Greenland je minimálně o dvě třídy výše, než jeho katastrofičtí sourozenci jako např. 2012 už jen díky mnohem racionálnějšímu a decentnějšímu pohledu na apokalypsu. Ač postrádá vtip a charisma postav Armageddonu, přesto jde ruku v ruce v realistickém hávu jak ve scénách o informování kometě mířící k Zemi či úniku do bezpečí. Několik momentů zamrazí a tempo nepolevuje. V rámci tématu nikterak neurážející a ucházející zábava. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na naši planetu dopadají úlomky komety a jedna rodinka dostane exkluzivní vstup do jednoho z úkrytů. Proč zrovna ona, to netušíme, proč ostatní ne, také netušíme, asi by bylo málo stavbařů. Ale světě div se, ačkoliv je rodinka považována za exkluzivní, nikdo z těch, kteří tuto rodinku v seznamech takto vedou, netuší, že synek bere léky na cukrovku či co, a takoví se do úkrytů neberou, ne ne ne. A tak se nejdřív hledají, pak se najdou a hledají nový úkryt, nu a hádejte, jak to dopadne? Trikových efektů je na konci asi půl minuta plus během děje jednou dopadají kusy komety na silnici (aby pak celou dobu už žádné kusy komety na silnici nedopadaly a hrdinná rodinka mohla dosáhnout cíle - dokonce nepadají, ani když letí vrtulníkem). Happy konec je pak povýšen na druhou všemi těmi hlášeními radiostanic a ptáčky létajícími svobodně ve vzduchu. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Problém těchhle snímků je v tom, že všechno už jsem někde viděl. A ani Greenland nepřináší opravdu nic nového. Není tu Willis, který zachraňuje svět, ale rodina, která si zachraňuje kejhák. Butler je celkem sympaťák, Morena kočka, má to hlavu a patu, má to i děj, ale to je asi tak vše, o otravné hře na city nemluvě. Prostě klasická výplň nudného večera, kterou si znovu nepustíte. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nervy drásající podívaná, herci byly skvělý, pohledy a scény přežívání skvěle. Stačí málo k velmi dobrému filmu, a i když jsem celkem postrádal konečnou scénu kde budou 300 metrové vlny tak to přežiju, silné rodinné momenty mi to vynahradily. Úžasný příběh který mě držel u obrazovky a ve směs jsem dýchal za ně. Tohle prostě nechce nikdo nikdy zažít ale ono to stejně přijde, jak se říká bůh s nami. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Greenland" je v jadre asi jeden z tých lepších katastrofických filmov a možno v sebe nesie viac logiky ako niektoré iné, no klasické elementy si neodpustí. Sústredíme sa na jednu rodinu, ktorá kompletne prežije. Sú tu postavy, ktoré robia absolútne nelogické rozhodnutia, alebo ich minimálne komentuje nelogickými monológmi. Viď dvaja chalani, ktorí bojujú s Gerardom Butlerom o jeho náramok a chcú, aby "im" ho vydal. Aký úžitok budú mať dvaja z jedného náramku, keď je na ňom len jedno meno? Čo budú potom oň bojovať medzi sebou? Je tu ďalšia scénka v aute, ktorá skončí únosom a vyhodením matky na ulicu, a potom únosca o niekoľko desiatok kilometrov ďalej povie chlapcovi, že ak chce niekedy ešte mamu vidieť tak nech robí čo mu povie. Logika - jeho matku vyhodili z auta a ako mu môže povedať, že ju ešte uvidí? Efekty sú trošku mix a postavy nie sú veľmi zaujímavé. Minimálne náš hlavný hrdina John nemá moc čo do seba oproti iným hrdinom z katastrofákov. Na druhú stranu Morena Baccarin podáva vynikajúci výkon a vo všetkých scénkach pôsobí veľmi úprimne a skutočne. Film má niekoľko silných momentiek, ktoré sa mi úprimne dostali pod kožu a dodávali tomu dramatickosť, ale celkovo dokopy film v ničom extra nevyniká. Je to okey film s dobrými momentkami, ale klasickým príbehom, kde ide všetko podľa tradičných a klasických momentov. Takže pozerateľné, ale nie výnimočné. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Jméno zlověstné komety Clarke vzniklo jako pocta pro spisovatele Arthura C. Clarka, autora románu „Kladivo Boží“ (1993, česky 1996), v němž je také obdobně zobrazen blížící se střet Země s asteroidem. Knihou se nechaly několik let po vydání inspirovat filmy Armageddon (1998) a Drtivý dopad (1998). (Stanislaus)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama