Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do česko-německého pohraničí přijíždí skupina brigádníků na geologický průzkum. Ne všichni lidé však mají čisté úmysly i minulost, a tak skupinu geologů ohrožují diverzanti, kteří chtějí vyhodit do vzduchu opuštěný důl a uniknout přes hranici... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Plejáda těch nejlepších herců naší historie. Pouze Eva Kubešová sem evidentně nezapadla. Je nepředstavitelné, že by o ni mohl mít Vinklář zájem. V malé roli si zahrála okouzlující Marie Kyselková, budoucí princezna Lada. Byla to jedna z jejích pouhých tří filmových rolí. Miloš Kopecký je komický i v této vážné roli. Jiřina Steimarová ve svých memoárech vzpomíná, jaká byla při dlouhém natáčení dobrá parta a jak si to celé hezky užili. Každý z obsazených herců byl výraznou individualitou a vynikajícím umělcem. Proto film nemohl přes jisté slabiny scénáře dopadnout špatně. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Větrná hora, jak to popsat... Napínavé socialistické akční krimi, které jsem hodnotil, jak se dnes říká, bez předsudků. Pozor, dvakrát zaznělo slovo "soudruh", a jednou dokonce... no, bojím se to říct - "sovětské". Užíval jsem si nejen detektivní atmosféru, ale i skvělé obsazení. Za všechny musím zmínit Rudolfa Hrušínského, bezvadně vystupujícího v období růstu k moudré dospělosti, a Roberta Vrchotu, kterého byste si zde těžko spojili s henleinovcem Reichmanem z Uloupené hranice. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jako holka jsem u tohoto filmu učůrávala strachy. Bála jsem se o všechny ty starečné muže v unformách, co na koních statečně honí lumpa uhánějícího v Pragovce. Já se bála a tatínek v křesle se uchechtávál. Jo to byly časy! A dnes? Atmosféra je vychytaná, hudba dramatická, příroda malebná a příběh přitažený za vlasy. Z mého pohledu je snímek cenný hlavně pro ilustraci, jaké filmy se točily v 50. letech. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hrušínský, Miloš Kopecký, Stella Zázvorková, Josef Kemr, Stanislav Neumann, Josef Vinklář, Lubomír Lipský, Radovan Lukavský a další. S takovým hereckým materiálem nešlo natočit vyloženě špatný film. Scénář je na padesátá léta překvapivě ideologicky vyklidněný, takže se Větrná hora dá přijmout jako místy trochu hloupý, přesto mírně nadpůrměný dobrodružný film s přesahem do kriminálky. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne povedeny film z naseho pohranici kratce po konci druhe svetove valky. Dej filmu skutecne umi divaka vtahnout do deje, ma to napeti, tempo a dobrou hudbu Milose Vacka. Detektivni zapletka taky neni spatna a nijak zvlast neagituje, vzhledem k roku nataceni. Herecke obsazeni je vyborne. Podle me, urcite jeden z nejlepsich Sequensovych filmu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Scéna s otráveným psom bola natočená tak, že pes namiesto jedu dostal alkohol. Opitý bol ešte aj druhý deň. (Raccoon.city)
  • Filmovanie prebiehalo v Krušných horách, Děčínskom Sněžníku a v obci Tisá. (dyfur)

Související novinky

Zemřela herečka Marie Kyselková

Zemřela herečka Marie Kyselková

22.01.2019

Ve věku 83 let zemřela česká herečka Marie Kyselková, kterou diváci mohou nejlépe znát jako princeznu Ladu z pohádky Princezna se zlatou hvězdou. Herečka byla dlouhodobě vážně nemocná a v poslední… (více)

Reklama

Reklama