Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to skvělý film s výborným Nikolajem Costerem - Waldau v hlavni roli. Snímek, který je tady nepochopitelně podhodnocen. Na rozdíl od desitek jiných filmů, jež jsou filmovým průmyslem chrleny, je totiž napínavý až běda - několikrát jsem to musela zastavit a projít se po bytě, abych mohla pokračovat. Navíc ta krásná příroda! A konec podle mého gusta. Doufám, že se mnou bude souhlasit aspoň Bearmeedek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdesi v ontarijské rezervaci pobíhá maskovaný vrah a loví hlasivek zbavené oběti. V patách má místního správce, který, kromě toho že chlastá, pohřešuje už pět let dcerku a místní šerifku, jejíž bratr je místní grázlík. Jedinou pořádnou stopu je specifická zbraň, kterou zabiják používá. Tématicky nic nového pod sluncem a totéž se dá říct i o zpracování. Na nějakou kulervoucí akci rovnou zapomeňte a napětí, které by se dalo krájet, tu také nečeká, ale herci jsou fajn a docela to odsýpá. Samotná zápletka je rozehraná tak, že sice nevíte, kdo je vrah, ale zaručeně víte, kdo jím není. Samotné odhalení mi pak přišlo trochu překotné a je škoda, že Pront se místo některých zbytečností nevěnoval samotnému vyšetřování. Solidní jednohubka, ale od režiséra D'Ardennen jsem čekal víc. 60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lesná atmosféra a flanelová košeľa Nikolajovi pristanú. A napriek tomu, že mu po Game of Thrones už dorástla aj hnáta, neváha piť priamo z rieky bez pomoci rúk. Tomuto filmu chýbal asi len rozpočet, pretože mu očividne nestačil a zaslúžil si lepší. Pretože vo viacerých ohľadoch ide o poctivú kriminálku, niekedy je však na škodu roztrasená kamera. 70% zaokrúhlim tentokrát nahor, atmosféra aj hudba boli výborné. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Má to perfektní náběh, naneštěstí ten kontrast mezi skvělými momenty a těmi nedotáhnutými, je strašně moc znát. Doufal jsem, že Silencing bude protkaný se zajetým klišé o tom, jak hlavní hrdina se postaví, se svými zkušenostmi, nějakýmu profíkovi. Bohužel, filmu chybí pořádnej tah na branku a skutečně zamrzí nevyužitý potenciál. Přišlo mi i, že celkové rozluzlení je takové laciné. K tomu je audiovizuál dost průměrný, místy až nepříjemně televizní a občasná drsnější akce, to sotva nakopne. Waldau hraje skvěle. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Sakra, mě to vůbec nebavilo. Jediným kladem mi zde přišel jen ten ústřední herec Nikolaj Coster-Waldau, který má charisma a mám ho rád především ze seriálu Hra o trůny. Ještě tak ze začátku to vypadá na dobrou tíživou atmosféru, ale ani ne od druhé půli filmu se to začne vléct jak smrad. Nějakými těmi nudnými zvraty to značně být dost překombinované, že jsem odzíval i to finále. Jen 1* dávat nechci, tentokrát budu hodný, jen nechápu, proč to někdo jakoby trochu přiřazuje ke skvělému Wind River … ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)
  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama