Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pocitovo na 4, objektívne za 3. Scenár má hneď niekoľko logických dier, pre ktoré film nepôsobí natoľko uveriteľne, ako by si zaslúžil. Twisty sú celkom šokujúce, aj keď málo prepracované a pomáhajú im scenáristické barličky. Príbeh inak perfektne odsýpa a baví, takže je to škoda. Nikolaj je super a obstojne mu sekundujú aj vedľajší herci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Silencing aneb jak přestat chlastat. Otřepané téma alkoholika, který se postaví psychopatickému zabijákovi a uvědomí si, že dosavadní způsob života je třeba přehodnotit. Krásná příroda, divoká řeka, tajemný les - ale popravdě, těch záběrů nebylo tolik, což mne mrzelo. Motivace zabijáka byla mizerná, leč budiž, šlo o maniaka. Naháněčky v lese nabízely adrenalin, jenže nakonec napnuly jen částečně. Coster-Waldau je nejen sympaťák, ale i superman, jehož nic nezastaví. Můžete po něm střílet šípy i z pistole, ale on si jen hodí děvče přes rameno a běží. Šerifka za ním nijak nezaostává, a tak když se chytí do želez, jen se otřepe a za chvíli běhá zas jak laňka. Nabízelo se i výživné gore, ale s ním autoři šetřili. Místy napínavé, jako celek průměrné. Tedy lepší průměr... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Sakra, mě to vůbec nebavilo. Jediným kladem mi zde přišel jen ten ústřední herec Nikolaj Coster-Waldau, který má charisma a mám ho rád především ze seriálu Hra o trůny. Ještě tak ze začátku to vypadá na dobrou tíživou atmosféru, ale ani ne od druhé půli filmu se to začne vléct jak smrad. Nějakými těmi nudnými zvraty to značně být dost překombinované, že jsem odzíval i to finále. Jen 1* dávat nechci, tentokrát budu hodný, jen nechápu, proč to někdo jakoby trochu přiřazuje ke skvělému Wind River … ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau je seveřan každým coulem. S ránou od šípu těsně nad srdcem a čerstvým střelným zraněním břicha v klidu vydrhne od krve podlahu, na které skoro zemřela dívka, kterou v lesích honil maskovaný sériový vrah. V jeho lesích, dalo by se napsat, protože žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, na kterou dohlíží od pytláků a dalších nezvaných hostů. V téhle naháněné je navíc osobně namočený, protože zabiják možná před lety unesl (a kdoví, co následovalo) jeho dospívající dceru. Ostatně právě po dcerce Gwen je tohle útočiště pro divoká zvířata pojmenováno. Dozvuky minulosti zapříčinily, že má po chatě rozmístěné flašky s ostřejším obsahem. Místní (čerstvou) šerifku mezitím trápí zvyšující se kriminalita v okolí bývalé papírenské továrny, klid jí nedopřává ani problematický mladší bráška, navíc se zrovna ztratila další dívka. Temnou detektivku si představuju jinak, ale nějaké to napětí a dějové (ne úplně špatné) kotrmelce se dostavily, body navíc pak přináší divoká příroda i solidní herci. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller z ponurého horského prostředí indiánských teritorií. Vraždy holek lovem jako na divokou zvěř, ambiciózní šerifka a charakterní ochránce rezervace, kterému před lety zmizela dcera... Dostatečně napínavé, dějově se ale držící klasického žánrového schématu s pouze drobnými ozvláštněními. Wind River je v těchto lesích nedostižná. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)
  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)
  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama