Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Naštěstí pro Silencing dokážou Nikolaj Coster Waldau a Anabelle Wallis udržet pozornost a stopáž není až tak přehnaně dlouhá, stejně tak film není nijak natvrdlý či s většími logickými dírami a hluchými místy, takže z něj divák nebude zklamaný, na druhou stranu film ani nijak nenadchne, v žánru nic nového nepřinese a drží se vlastně celou dobu celkem při zemi. Těžko hodnotit, když není prakticky moc co hodnotit - průměr ve všech směrech a výsledkem je nevýrazný thriller, který mi na druhou stranu ale VÝJIMEČNĚ (narozdíl od jiných béček poslední dobou...) nelezl na nervy a neměl jsem chuť jej vypnout. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Traumatizovaný zálesák Kolja Kosťa-Walda, co bumbá jak Dán, pasti líčí a rány štychuje ve stylu Ramba a se střelným zraněním břicha v klidu vytře na čtyřech podlahu vs. kožešinou maskovaný sériový vrah a občas i šerifka, co bojuje s podjatostí.. I když se chvílemi zdá, že nejvíce inteligence pobral Rayburnův pes na kamerovém dispečinku, není to i přes klišovitost zas až tak zlé. Pomohou drobnosti jako třeba flashback s novým lihovým spolujezdcem či závěr, který potvrdí, že deklarovaný postoj Lannisterů k dluhům nejsou jen slova do větru.. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánrového zacílení určitě nadprůměr. Cením hlavně pečlivě rozeseté vztahy mezi aktéry, které jsou docela smysluplně zúročované a minimálně v jednom momentě ústí do příjemného scenáristického překvápka. Pro sychravé prostředí severských lesů mám slabost a Nikolaj je borec, který tyhle menší produkce v klidu přerůstá. Škoda, že se občas zapomínalo na kapku realismu, že šerifka zůstala navzdory potenciálu dost poddimenzovaná a že zásadní odhalení vraha přišlo jen čirou náhodou, akorát v potřebný čas. Na Silencing je toho hodně dobrého, ale jen při troše námahy to mohlo být ještě o chlup lepší. 70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dozvuky minulosti opäť zarezonujú po objavení mŕtveho dievčaťa uprostred prírodnej rezervácie. Obeťou tejto loveckej sezóny nebudú zvieratá, lež ľudia. Pohľadná šerifka, indiánsky policajt a alkoholom presiaknutý, no fyzicky nezlomený, strážca rezervácie, napriek rozdielnym kostlivcom v skrini, spoja napokon sily v boji proti huňatému vraždiacemu monštru. Všetko v lokáciách divokej prírody, Scenérie ako z katalógu príznačne necitlivo narúša obrovská zaniknutá fabrika, nevzhľadný opustený statok s temnou minulosťou, ako rovnako nevábne pôsobiaca indiánska osada zložená z karavanov a narýchlo zbúchaných barakov.. Čo na tom, že príbeh je ako obohraná platňa s pár logickými škrabancami, keď na novom gramofóne si ju vždy radi pustíme. Najmä, ak príbeh šliape dopredu, ako dobre namastený stroj. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu megaporce všemožných provařených klišé, patetického kýče, hereckého přehrávání, tedy ryzí středoproudovosti (thrillery v podobném stylu se točily už nejmíň před čtvrtstoletím), na druhou stranu ale temná atmoška, syrové podzimní scenérie jakéhosi amerického severozápadního prdelákova, fajn béčková zápletka se zakukleným lovcem a zhruba v polovině jeden nečekaný zvrat, který převážil jazýček na mých váhách směrem ke čtvrté. Plus body za finále. Misantropický samorostlý ožrala a zálesák Nikolaj fajn, ale Annabella s křehotinkovým xichtíkem mi v roli rebelské šerifky příliš neštymovala. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu šerifka (Annabel Wallis) dostane telefonát z rádia. Když odpoví, mluví do špatné strany mikrofonu. (Johnny.ARN)
  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama