Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce hodně průměrný film. Sice chápu, že se tvůrci nechtěli opakovat a proto změnili pojetí celé postavy Freddyho Kruegra. Ten už nevraždí sám, ale skrz oběti svých snů. Bohužel tento pokus o originalitu filmu vůbec neprospěl. Film je strašně předvídatelný a nechtěně vtipný. No ale několik dobrých scén by se tam našlo. Hlavně ty s Kruegrem, i když Kruegrova postava spíš baví než děsí.. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Naprostá hloupost scénáře tenhle film zoufale kazí. Hrdina běhá polonahý po městě a s rukama od krve všem říká, koho zabil, ale nikdo mu nevěří a nechá ho klidně jít. Freddy Krueger to sice zachraňuje, protože tenhle chlápek má charisma, ale vše ostatní je zoufale špatné. Navíc děj skončí přesně tak jak v minulém dílu. Tenhle film se nepovedl. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dialogů a plynulosti děje mnohem lepší a ne tak škrobené. Bohužel však dějově a scénáristicky téměř tragické. První polovina ještě ujde. Hlavní hrdina podává překvapivě slušný herecký výkon a jeho noční můry jsou působivé. Poté se ale scénárista dopouští neuvěřitelných kiksů, které mají za následek naprosto nelogické vložky, či dokonce celé sekvence. Na závěr tak už máme jen samoúčelná krvavé jatka, která ještě ke všemu nejsou ani trochu působivě natočena. Těžký paskvil, který těží tak maximálně z dobrého jména svého předchůdce a z neodolatelně slizkého hlavního záporáka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Chcem ti pomôcť." - "Pomôž sám sebe, sráč." Príšerné. Odporúčam podať žalobu za hanobenie značky. K fantastickej jednotke sa hlási len snový prológ s autobusom (a Englundovým civilným cameom), inak je celá dvojka úplne mimo kotol. Ako-tak to z posledných síl biedne zachraňuje aspoň hŕstka nechutností (dosť masívna scéna na záhradnej slávnosti, kedy akoby si tvorcovia uvedomili nízky bodycount a tak sa ho snažili behom jedinej scény rýchlo dohnať) a sem-tam sa mihnúci Freddy (ktorý je tu ale prekvapivo málo, ak vezmeme do úvahy, aké dobré ohlasy mal v jednotke, takže logika by velila, že v pokračovaní ho bude dvakrát tak viac). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sholder je talent. Coz ostatne napovida i jeho super "kvalitni" filmografie. Aby se mu povedlo uz v druhym dile paradne rozmrdat v ty dobe potencialni serii, to se fakt musel hodne snazit. Nastesti pak prisla paradni trojka, jinak by asi sel Freddy do hajzlu. Druhej dil je totiz znacne dementni, skoro jak kdyby ani do serie nepatril, pribeh je samostatnej, i kdyz jsou tu nejaky odkazy na prvni dil a de tu o to, ze Freddy otravuje nejakyho nesympatickyho pubertaka, aby za nej vrazdil. Myslenka ne uplne nejhorsi, ale jelikoz tu jsou tak dve dobry sceny, nulovy napeti, mizerne hrajici nesympaticky herci, neni moc ceho se chytnout. Freddy je sice fajn, pekne olezlej, ale nezachrani to. Slabsi 3*. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama