Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (447)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Sněhurka od Disneyho je prostě dokonalost sama. A dětem stejně jako dospělým bude fuk, že je stará skoro sedmdesát let... Podobně jako u Dumba je animace velice krásná a má to, co většině dnešních animáků chybí... tedy kouzelný pohádkový příběh a něco, co se dá nazvat duší... Jednoduše řečeno, nejsou tyhle rané disneyovky tak chladné a vypočitavé, jako většina dnešních, technicky dokonalých kreslených filmů. Pokud k tomu navíc přičteme fakt, že je to úplně první animovaný celovečerák, který vyšel z hollywoodských studií, pak je bezpředmětné hodnotit toto průkopnické dílo níž než pěti hvězdičkami... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

První celovečerní animovaný film... A nemohlo to dopadnout jinak než takhle, to byl osud. "Taková ta notoricky známá pohádka časů dávno minulých, kdy vkus hrál ve studiích slovutného Disneyho ještě prim." přijde Vám hned na mysl. Jenže tahle věc je opravdovou revolucí a krokem vpřed, který musel ve své době být nebývale odvážný. Vytvořit takovou věc je důkazem vizionářství slavného studia. Obdivuhodnou animaci a krásným příběhem bez potíží okouzlí i dnes, byť prostředky se v současnosti volí jiné. Základ však stále tkví v jednoduchosti, inspirace trvá a zdá se, že nepomine. Tak moc se ten svět animovaných filmů zase nezměnil.... ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) -"How do you do?" -"How do you do what?!" Jsem mírně, ovšem jen mírně na vážkách, jak tuhle Sněhurku ohodnotit. Na jednu stranu je to první film, který jsem kdy viděla v kině (a dokonce si tu návštěvu i pamatuji, usazení v sále, zhasínání světel a otevírání "the doors of perception"). Na druhou stranu film o spásné síle uklízení příliš nenaplňuje moje představy o poutavé pohádce. A to pořád mluvím z pozice toho dítěte v kině. Film jsem si tedy pustila znovu, abych se na něj podívala jako vzdělaný profesionál, nicméně jsem zjistila, že jsem pořád prosté dítě a kromě jednoho vtipu a několika mírně hororových momentů mě na tom nic nebaví. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na relatívne krátku stopáž je tu priliš mnoho pesničiek, ktoré dej neposúvaju dopredu, iba využívaju roztomilosť trpaslikov a zvieratiek. Pesnička-trocha z deja-pesnička, zase niečo z deja atď. Treba brať ale do úvahy dobu vzniku a tu neuveriteľnú piplačku pri výrobe tohto milého filmíku. To, že neobľubujem muzikálové animáky, je ale čisto iba otázkou vkusu. Na tej istej kvalitatívnej úrovni ako Pinocchio, alebo Dumbo. 70%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nádherná klasická pohádka zpracovaná Disney studiem do celovečerního animovaného filmu. Z dětství si ho pamatuji jen snad jednou, moc v televizi tato pohádka nebývala a velice silně na mne zapůsobila. Nádherné zpracování, opravdu nádherné. Z dnešních počítačově vyráběných filmů typu pohádek na Minimaxu je mi zle. Není nad pracný, klasicky animovaný film :-) ()

Galerie (121)

Zajímavosti (101)

  • Hlasy Dřímala a Rejpala namluvila stejná osoba, a to Pinto Colvig. Později namluvil u studia Disney psa Goofyho. (StevenW.)
  • Animátor Ward Kimball chtěl dát výpověď poté, co byly vystřiženy jeho dvě hlavní scény (trpaslíci ládující se polévkou a trpaslíci stavějící postel pro Sněhurku). Walt Disney ho uchlácholil tím, že mu dal na starost vytvoření postavy cvrčka Jémine (Jiminy Cricket) ve filmu Pinocchio (1940). (HellFire)
  • Tvář Sněhurky byla namalována podle herečky Hedy Lamarr, která byla považována za nejkrásnější herečku stříbrného plátna. (Amneris)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama