Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Překvapivě a netradičně pojatý příběh o Santovi, který podle mě otevře dveře dalším podobně zprcanovaným vánočním titulům. Je to další příklad dnešní zvrhlé doby. Pokud má někdo opravdu dost tradičního a sladkého zobrazování Santy a jeho příběhu, tak bude s tímto počinem spokojený. Já toto ovšem beru, jako špatný dárek od Santy pod stromeček. Přiznám se, že jsem s hrůzou sledoval co ještě přijde. Čekal jsem od začátku něco jiného, něco sice surového, ale ne takto nablble krvavého a akčního. Moje hodnocení ovšem neznamená, že bych nebyl spokojený s výkonem herců. I v blbém příběhu mohou dobří herci zářit. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bratři Nelmsovi přišli s nápadem za milion. Jejich pojetí příběhu Santa Clause je vskutku originální. K ikonické postavě totiž přidali netradiční ingredience, jakými jsou státní dotace, práce pro armádu a nájemné vraždy. V akčním finále se už utrhli ze řetězu a na konci zůstala pachuť nevyužitého potenciálu. ()

Reklama

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Santa v 21. storočí, parádny Gibson, kontrakt s armádou, nájomný vrah a jeden malý zbohatlícky hajzlík s uhlím pod stromčekom. Fatman je v mnohých ohľadoch veľmi priemernou blbosťou, no ja som v nej aj napriek tomu objavil ďalšie zábavné guilty pleasure a zároveň najlepší vianočný film tohto roku! 6,5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson jako drsný Santa Claus, po kterém jde sériový vrah Walton Goggins. Žánrově nevím kam bych Fatmana zařadil, akce je zde až na konci, hlášek je zde na komedii málo a na Thriller je Fatman málo napínavý, ale i i tak se jedná o zajímavý a poměrně originální film s ujetým nápadem. Rozmazlený fracek z bohaté rodiny dostane na vánoce pouze uhlí a zavolá svému "kamarádovi", že by si přál zavraždit Santa Clause a ten s radostí na práci kývne, jelikož i on byl kdysi Santou opomenut. Nejlepší postava filmu je definitivně Walton Goggins, který šíleného vraha hraje naprosto bezchybně a profesionálně zároveň. Je chytrý, vtipný, nekompromisní, důsledný a ve své branži patří ke špičce a vždy když je na scéně, tak film velmi baví, ale bez něj už to šlape o něco méně. Jako jednohubka s předvánoční atmosférou však Fatman poslouží v pohodě. Příběh***, Akce***, Humor***, Násilí**, Zábavnost****, Hudba**, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 6/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(10%) Bezva, asi mě začne Mel Gibson brzy nenávidět. Nedávno jsem dal odpad filmu BOSS LEVEL (kde měl teda Mel vedlejší roli, ale přesto … ). Tohle není ani akční, ani komediální. Gibson zde není úplně tupej jako z výše jmenovaného BOSS LEVEL, ale nebavil mě, ani jsem se nedokázal pousmát jeho hlášky. První cca 2/3 snímku se neskutečně vlečou, nic podstatného se zde neděje. Ten mladý zbohatlý chlapec, co velel celému domu, mě těžce sral! Nezachránil to ani Walton Goggins, pro kterého je tato role zabijáka jako stvořená, ale zde tu jeho roli psal snad asi ten chlapec z tohoto filmu nebo nevím, sakra … V závěru se to trochu krvavě rozjede, ale stále nic moc. Zvažoval jsem odpad, ale zas nechci být krutý, tak dávám nejslabší možnou 1* (nevím ale vlastně za co). Snad se příště Mel předvede lépe a to ať už v hlavní nebo vedlejší roli. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)
  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)

Reklama

Reklama