Reklama

Reklama

Invaze lupičů těl

  • Česko Invaze zlodějů těl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává ve fiktivním městečku Santa Mira a hlavním hrdinou je doktor Bennell (Kevin McCarthy), který se vrátí do svého rodného města a zjistí, že se jeho obyvatelé podivně změnili. Malý chlapec běží po ulici a křičí, že jeho matka už není opravdová, a podobně reagují i jiní. Doktor Bennell brzy objeví příčinu: invazi mimozemšťanů, kteří prostřednictvým kokonů nahrazují lidi jejich bezduchou imitací. (Panavision)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pecka !!! Parádní herecké výkony hlavní dvojice, skvělá kamera , která si dokonale hraje se stíny , famozní hudba a hlavně kulervoucí atmosféra jaká se jen tak nevidí. Je to děsivé, je to znepokojující je to prostě super a já ač nejsem žádnej filmovej znalec, tak tady bych dokonce i já dokázal básnit proč je to tak dobrý, ale koho to zajímá? :-D Na moje ódy na radost zvysoka kašlete a radši si to pusťte večer doma a poznáte to na vlastní kůži, teda pokud je to vůbec ještě Vaše kůže. A pokud to jste vůbec ještě Vy... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(45/2023) / No na dobu svojho vzniku paráda. Hutná atmosféra, postupné odkrývanie príbehu a nastupujúcej paranoje, ani náznak humoru. Celý film má úžasné až také dystopické vyznenie, ako keby to zlo čo prišlo bolo nevyhnutné. Vidím, že musím vyskúšať viac kultoviek z pred romerovskeho obdobia. (8/10) ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Až na koráby silnic a telefonní spojovatelku není na tomto filmu vůbec nic zastaralého. Počáteční expozice je sice malinko kostrbatá -- trochu naivní zjišťování, co se vlastně děje. Ale na druhou stranu zřejmě jsem paranoik a skeptik já, a hlavní hrdina jen přirozeně věří lidem, které zná, když říkají pravdu, byť velmi zvláštní. Pak se to ale docela slušně rozjede a se spiknutím na vyměnění pozemšťanů za invazní druh se neuhýbá do zjednodušení. Solidní rozpočet je, tisíceré díky, vidět nikoli na nějakých příšerách a "efektech", ale na pečlivé výpravě a nezvykle velkých scénách (pravda, jen několika). A samozřejmě škoda závěrečné půlminuty s nadějí -- bez ní by to bylo ještě působivější. It's alive, it's alive!!! ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor, bych to nazvala psychologickou sci-fi. Ze začátků samozřejmě nikdo nevěří, že je tady nějaký problém s kradením těl, později nevěří nikdo nikomu (je už jedním z nich? - něco na způsob The thing s Kurtem Russelem). Jsem spíše fanoušek starých monster hororů, ale Invaze lupičů těl je skvělá zábava na nedělní večer. V dnešní době by tohle téma moc neobstálo, ale 50. léta ještě nebyla dobou vykrádání filmů. Jen ten děj bych trošku popohnala a konverzaci nahradila trochou akce. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tohle zneklidňující sci-fi s nádechem... no, dnešním slovníkem asi spíše thrilleru, než vyloženě hororu, se může i po více než 60ti letech pochlubit výraznými kvalitami jak ze strany hutné až paranoidní atmosféry, tak svou pořád funkční myšlenkou. Boj proti nahrazování lidí "dokonalejšími" klony bez duše a útěk před zkázou světa v podobě vyhlazení jakýchkoliv citových projevů je na svou dobu hodně originální nápad. A jelikož jsem tuhle povedenou filmovou "jednohubku" dodneška vůbec neznal (ani jakýkoliv remake), zůstává minimálně pro mne originální i dnes. Při zpětném zamyšlení mne překvapuje jedině, že podobný námět tenkrát nenabídl ani jednu zápornou postavu z řad lidí, kteří by onen vědecký pokrok vyznávali a hájili... o nějakém optimismu ale nakonec stejně moc mluvit nelze, což je v rámci vyznění celého filmu jedině fajn. 85% (Horror Challenge Tour) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Film byl promítnut v červenci 1955 vybraným divákům. Ti se nevhodně smáli některým scénám. Na základě toho bylo z filmu vystříháno několik humorných záběrů a dialogů. (Terva)
  • Původně měl snímek končit Milesovým (Kevin McCarthy) vyděšeným pohledem do kamery a výkřikem: "Vy budete další!" Tvůrcům ale nakonec přišel tento závěr příliš drsný, proto není součástí filmu. (thestral)
  • V roce 2008 zveřejnil Americký filmový institut deset nejlepších klasických amerických filmů. Invaze lupičů těl byla na devátém místě v žánru sci - fi. (Terva)

Související novinky

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama