Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (873)

Cival 

všechny recenze uživatele

Malá comicsová revoluce v přímém přenosu aneb film, který rehabilitoval okostýmované panďuláky v očích laické veřejnosti. Velmi dobrá práce, byť s trochu nevýraznou hudbou a popcornově zatím ještě uměřeným Singerem (těch eye-candy momentů je prostě málo). Ale všichni herci jsou typově dokonale zvolení. Což nás dostává k tomu nejpodstatnějšímu: Tenhle film dal kinematografii Wolverina! A Hugh Jackmana! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výtečné komixové sci-fi, které funguje nejen jako triková a akční zálěžitost, ale též na rovině postav a příběhu. Gambit profesora Xaviera (Patrick Stewart) a Magneta (Ian McKellen) je vskutku elektrizující a rozhodně se nejedná o tradiční souboj dobra se zlem v čisté formě. Napětí do jinak trochu obnošené zápletky dodává právě zážitky z koncentračního tábora poznamenaný Magneto, z jehož pohledu vyhlíží konflikt mutantů a lidí jako možné opakování událostí druhé světové války. Samozřejmě se nehrabe příliš do hloubky, zůstává, jak už to v Hollywoodu chodí, pouze u názvuků etiky, ale víc by ani X-meni nesnesli. Zejména díky výtečným hercům a slušným trikům patří tenhle snímek k nejlepším komixovým adaptacím, které kdy byly k vidění. A to už vůbec nemluvím o otevřeném potenciálu pro další díly... ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem po zhlédnutí První třídy doplnila svoji mezeru a mrkla na první díl X-men. S filmem jsem docela spokojená, ikdyž za 5. dílem značně pokulhává v efektech i ve scénáři. Některé postavy ještě nejsou tak detailně vybarvené (Storm, Mystique). Jako sci-fi samozřejmě nadprůměrné, proto zasloužené 4 hvězdičky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Problém s tímovkami je, ako udržať uveriteľnosť každej postavy, aby sa z nej nestala iba bábka. Obzvlášť je to problém, ak sú vo filme tímy dva. Jediné postavy, ktoré tu majú ako taký charakter sú Wolverine a Rogue, zvyšok zredukoval na nositeľa tej a tej nadprirodzenej schopnosti. X-Meni tak ostávajú akosi na polceste - príbeh i postavy sú jednoduché až plytké, kým vizuál a poňatie je oproti všetkému, čo dovtedy vzniklo, o generáciu vopred. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je môj najobľúbenejší film, čo vychádza z komiksovej predlohy. "X-Men". Nie jeden superhrdina, ale celá rada rozmanitých osobností s rôznymi schopnosťami. Ľudia, mutanti, ktorí sú vďaka genetickej anomálii, x-faktoru, obdarený vlastnosťami aké sú pre bežného človeka neprirodzené. Z hľadiska spoločnosti môžu byť veľmi nebezpečný. Preto americký, republikánsky senátor Kelly, chce presadiť zákon pre ich registráciu. U skupiny neprispôsobivých mutantov, pod vedením mocného Magneta, sa však táto myšlienka stretne s tvrdým odporom. ***** ()

Galerie (130)

Zajímavosti (101)

  • Než bylo rozhodnuto, jak bude maska Rebeccy Romijn coby Mystique vypadat, musela herečka absolvovat přes 60 pokusů, včetně nanesení modré barvy kartáčkem na celé tělo. (fannah)
  • Tyler Mane (Sabretooth) si jednou nechal černé kontaktní čočky nasazené moc dlouho a pak více než den vůbec neviděl - musel mít i obvazy. (fannah)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama