Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 3

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (93)

tron 

všechny recenze uživatele

S o čo väčšou nechuťou som si k Bloody Hell sadal, s o to väčším nadšením som to dopozeral a štvrtá hviezda tomu unikla len o nohu. Pasáže z banky sú síce od istého bodu skvelé, ale zároveň je ich predsa len veľa; toto mal byť v prvom rade príbeh o Američanovi medzi fínskymi kanibalmi a namiesto toho to občas pripomína skôr Spojenca s Denzelom Washingtonom (OK, preháňam, ale...). A keď sa práve dej neodohráva v banke, ale v spoločnosti fínskych kanibalov, tak to paradoxne vlastne ani vtedy o fínskych kanibaloch stále príliš nie je, je to skôr o chlapovi v suteréne. Rozhodne ma ale bavil sympatický ústredný hrdina, nápad s jeho oživeným vnútorným Ja bol geniálny a finálna satisfakcia v kuchyni je natočená patrične drsne, aj keď vzhľadom na to, čo si prežil, mohla byť ešte drastickejšia. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kozy, incest, kundičky a další nekorektní prasárničky a mohl z toho být krásný ujetý brak. Nic z toho nečekejte, spíš jen kapku drsnější černou komedii,  v níž se sází hlavně na charisma hlavní postavy a její drsňačení a vcelku se to vyplatilo. Ben O'Toole je formát a doufám, že o něm ještě uslyšíme. Jeho si tu vyslechnete pak do sytosti, ukecanější jsou asi jen tarantinovky a tady je třeba říct, že ty jsou o level zábavnější. Na druhou stranu vše směřuje k očekávanému masakru  a byť jsem si celou dobu říkal, že by to mohlo i skončit zlomyslným strháním výložek našeho hrdiny, tak mě ani nepřekvapivý kydlovací happyend nezklamal.  A díky závěru se možná dočkám i brakovějšího druhého dílu à la Bonnie a Clyde po řeznicku. Nastřeluji čtyři hřebíky do prdele. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná blbina, kde není nouze hlavně o uřezané končetiny. Sice sem tomu nemohl přijít ze začátku na chuť, asi mi vadil ten finský přízvuk, ale pak se to celkem slušně rozjelo (probuzení se bez nohy) a nechybělo slušné napětí. Rodinka byla fakt nechutně ujetá a finále bylo parádní (hřebíkovačka - top scéna). Dobře natočené, výborné dialogy a hlavní postava skvělá. Bavil jsem se. (424. hodnocení) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nenáročná jednohubka ze země protinožců, která v rámci žánru rozhodně ostudu neudělala (chápu, že tady nikterak vysoké ambice nebyly, ale mohlo to dopadnout daleko hůře). Samotné jádro příběhu je pěkně šílené a ujeté....no a postava schizofrenického Rexe je ještě ujetější. Jméno Ben O'Toole mi doposud nic neříkalo, ale hlavně díky němu se tento projekt nerozpadnul jako domeček z karet, on filmu dokázal nasadit ty pomyslné podpěry. Rozmluvy se sebou samým patří k tomu nejlepšímu, s čím se tento film za těch 95 minut vytasí. Jak jsem již naťuknul, tak zápletka s unesením hlavního hrdiny Finy, uříznutím jeho nohy a následným útěkem musela vypadat absolutně prapodivně již na papíře, ale chvála bohu, že výsledek se dal snést. Je to sice leckdy přehlídka žánrových klišé jako prase, ale charisma Rexe to zachraňovalo, jak jen se dalo. Brutální závěr nešetřící krví potěšil, překvapilo i to přerostlé "monstrum" na konci. Na zahnání nudy ideálka. 6/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sympaticky ozvláštňující přístup k zaběhlým hororovým schématům, který aplikuje komediální sebeuvědomělost skrze fyzicky ztvárňované vědomí hlavního hrdiny - ten je navíc solidní badass, jenž sype celkem vtipné hlášky, a jeho nejednoznačnost ústí do hodně překvapivého černohumorného finále. Flashbacky sice v druhé polovině trochu brzdí jinak rychlé tempo a přeskakování z ryze hororových na zcela parodické výjevy občas drhne, ale čert to vem - je to originální zábava se zajímavými záporáky a to v součtu bohatě stačí. 70% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu je spousta odkazů na slavnější klasické kousky. Rexův kamarád barman mu říká, že je jako Temný rytíř nebo Joker. Na letišti Rexe zase jeden z jeho fandů oslovuje: Johne Wicku a Kapitáne Ameriko. Ve sklepě Rexovi říká jeho alter ego, že bude mít „Velký trable v Malém Finsku“, což je odkaz na Carpenterovu klasiku Velké nesnáze v Malé Číně (1986). A hned 2x (prvně na začátku ve sklepě a podruhé na konci v autě) je ve filmu narážka na velice podobně laděnou – klasickou „kingovinu“ Misery nechce zemřít (1990). (Haymar)
  • Nepríjemné prepuknutie gastroenteritídy infikovalo väčšinu hercov a štábu počas natáčania, čo spôsobilo dočasné preobsadenie mnohých postáv. Našťastie hlavní herci, režisér a scenárista neboli infikovaní. (Peter.N.5688)
  • Bábika hula na palubnej doske v Helsinskom taxi má iba jednu nohu. (Peter.N.5688)

Reklama

Reklama