Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kolečko je možná obrpíča, ale bez skoro na mizině bych prosmál o několik hodně minut svýho života míň a to by mě kurva mrzelo. Langoš absolutní TOP. Vašek Neužil versus Štěpán Kozub, naprosto vynikající. Druhá série ještě přebijí tu první v humoru. "Já když nevím co mám udělat, tak stáhnu kalhoty a jdu prcat ."  Díl Zával mě rovněž odrovnal. Nikdy bych neřekl, že Lanošovi nedělá problém veřejně si ze sebe dělat prdel, ale zvládá to i s Adélkou, která je btw. těžce sexy mimořádně kvalitně. Opravdu spojení Ostrava - Praha vymyrdlo nejlepší humor za posledních x let. Já snad pojedu za Langošem do Pyšel a pak rovnou za Vavou a ve finále se nechám dorazit od Štěpána Kozuba a celé té "mírovské" party. Tohle je nejnakažlivající mutace humoru od dob Menšika, i covid a jeho slavná delta můžou jen tiše závidět. ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení a těch osm dílů, které jsem viděl (těžko říct, zda budou někdy další díly), mě bavilo svojí formou, která mi ale trochu připomínala tvorbu Petra Zelenky. Taktéž reálné postavy v reálném životě a částečná vyhrocená fikce. Každopádně největší tahoun celého tohoto počinu byl Štěpán Kozub, kterého jsem až do sledování tohoto seriálu moc nemusel. Ovšem zde si mě opravdu získal a myslím, že dost zastínil i Langoše. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejdřív přišel Pečený sněhulák, pak jsem zaregistroval šílené Tři tygry a na prahu druhé vlny si pustil tenhle seriál, o kterém jsem nevěděl nic. Vtipné je to extrémně, Štěpán Kozub to táhne a ostatní mu zdařile nahrávají. Třetí díl, kdy přišel Petr Kolečko, je paradoxně nejslabší, ale celkově jsem se bavil výborně. Co taky tady jiného, v době tak smutné. 90%. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Náš národ má jednu vlastnost, díky ní přežívá i ty nejtěžší chvíle ve své historii. Tou je, že si naprosto ze všeho dokážeme udělat srandu. Jestli to je plus, nebo mínus, nechám na zvážení každého z vás. Nicméně sKORO NA mizině je toho nádherným příkladem. Za mě to je ideální způsob, jak se s podobnou situací vyrovnat. Tím myslím už tento konkrétní případ. Divadlo je paralyzované zákazem a tak najde možnost, jak dál pracovat, něco málo si vydělat a taky se pořádně zviditelnit. Přiznám se, že doteď jsem divadlo Mír neznal. Už jen za ten nápad a odvahu si vysoké hodnocení zaslouží. Navíc mě to pobavilo a zvedlo mi to náladu při druhé vlně… bude i druhá série? Již jsem doporučil mnoha známým, líbilo se všem. Pokud by u nás podobně k současně situaci přistupovali všichni, bylo by to skvělé. Zvedám hodnocení na maximum a na maximu zůstává i po všech pěti dílech. Pětkrát bravo borci! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice (až na pražského týpka.:D) skalní fanoušek Tří tygrů, ale na základě viděných fragmentů na mě Skoro na mizině působilo jako dost vtipný projekt. A když teď na Netflix vylétl Tygří film, rozhodl jsem se tento jejich oceňovaný korona projekt doplnit i jako neseriálovec. A určitě toho nelituji, protože tohle je vážně vtipná reflexe celý tý podivný covidový doby, kde si ze sebe s ukázkovým poker facem  udělalo srandu mimo Tří tygrů spousta dalších osobnosti z české kultury v  čele s Langmajerem a hlavně proto se mi to líbí. I když ano...tady se dělá sranda úplně ze všeho.:o.  A snad poprvé mi přišel vtipný i Petr Kolečko a to tentokrát hodně (Korona v dole mě fakt rozsekala.:D) díl s jeho příchodem byl asi nejlepší (už jak přišel bez roušky - Vidím, že tady na to nehrajete.:D Opět další rozměr humoru seriálu  - zparodování frází za covidu.:D). Ale celá trojice prvních dílů odehrávají se pouze v divadle byla asi nejlepší, to by vážně mohl být klenot v rámci novodobé české komedie. Jak jsem to sledoval s odstupem a mohl to vidět na jednou, tak mi  postupem času přišlo, že se  trochu více tlačilo na pilu. Rovněž  se přidalo na té tygří slovní jadrnosti, samoúčelně. Nová postava Josefa a jeho linka mi přišla úplně zbytečná a nebavila mě - ale jinak gradující finále s nabitou  hereckou Noemovou archou a materiály od Csakové bylo pořád skvělé (to jsou notářsky ověřený čínský podpisy - tyvole!) a asi nejvíc jsem si v té záplavě užil Petra Rychlého, který zde konečně dostal prostor předvést, že je i víc než...doktor z Ordinace.:D Za zábavnou  parodii korona doby a vlastně celé české kultury díky.:D A nesmím zapomenout ani třeba  na Michala Suchánka....Partička!  ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Na konci epizody hraje píseň „Freedom On Sale“ od Monkey Business. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama